Kedvenc táskatrendünk a tavaszi-nyári szezonra: kosarak, rattan- és bambusztáskák

fashion week kosár táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár a Birkin-táska ma egészen mást jelent (a Hermés divatház híres bőrtáskáját), Jane Birkin kedvenc kiegészítője valójában a kosár volt. Mindenféle stílusú ruhához ezt viselte a 70-es, 80-as években. Jó pár évvel később pedig mi is hódolhatunk ennek a kiegészítőnek, hiszen már az elmúlt szezonban is, idén pedig még inkább divatba jött, és reméljük ezúttal igazán felértékelődik és örök darabbá válik a nők gardróbjában a múló trendekkel szemben.

Szerencsére nemcsak a fast fashion üzletek kínálatában jelentek meg a kosarak, a tervezői darabok között is érdemes nézelődni. Ezek között is megmutatjuk a kedvenceinket!

Jane Birkin és ikonikus kosara "Forrás: AFP/Stringer "
  • FONOTT

Magyarországon évszázados hagyománya van a kosárszövésnek, a régi időkben ez generációról generációra szálló tudás volt. Nemcsak piacra szánt kosarakat, más, a mezőgazdaságban, állatasrtásban szükséges használati tárgyakat is készítettek fűzfavesszőből. Ennek a hagyománynak adóz a 2017-ben indult márka, a FONOTT. A márka táskái ugyanazzal a technikával készülnek, mint a régi időkben, tehát igazi magyar termékekről van szó. Mindenképpen nézzetek rá az Instagram-oldalukra, jól láthatjátok, hogy milyen jól beilleszthető a ruhatáratokba ez a kiegészítő.

Rachael Clifton (@bubblyaquarius) által megosztott bejegyzés,

  • BORNEO

A BORNEO más inspirációból és hagyományból született. A termékeket Balin gyártják: az alapanyagot, az indonéz rattanpálmát helyben gyűjtik és a helyi kézművesek készítik belőle a táskákat a fenntarthatóság jegyében. A jövedelem egy részét olyan alapítványoknak adják, amelyek a borneói esőerdők természetes ökoszisztémájának visszaállításán dolgoznak.

Forrás: borneoline.com
  • NINI MOLNAR

Molnár Nini modellként kezdte karrierjét, majd üzleti menedzsmentet tanult, végül a táskatervezésnél kötött ki. Első darabjai a Pombagek voltak, majd sorban jöttek a bőrtáskák és a nagy sikernek örvendő fonottak is. A tervezőt elsősorban utazásai, saját élettapasztalatai inspirálják: az amerikai művészet, a pezső miami-i élet, a londoni vintage steet style, a csillogó milánói esték és a klasszikus new york-i stílus mind részei a márkának.

Forrás: Facebook/Nini Molnar Bags

Hogy a fast fashion boltok kínálatát se hadjuk ki, következzen most ebből is egy válogatás:

1. Mango 13.995 Ft, 2. Mango 11.995 Ft, 3. Mango 27.995 Ft, 4. Zara 8995 Ft, 5. Bershka 9995 Ft, 6. Pull&Bear 6995 Ft, 7. Mango 11.995 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.