Sminkmustra a párizsi divathétről

kifutó Párizs Divathét smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A párizsi divathét őrült pillanatai: a szezon legizgalmasabb, legszínesebb és legváltozatosabb divateseménye volt minden tekintetben. A sminkek káprázatosak, elgondolkoztatóak, nagyon dögösek voltak. Nézzük meg közelebbről, hogyan sminkelünk majd a következő szezonban!

Ami az arc kikészítést illeti vagy matt vagy fényes változatban használjuk az alapozó textúrákat. De kombinálva még izgalmasabb, ha matt hatású az arc és lágy fényekkel, highlighttal kiemeljük a szemzugot, finoman az arccsontot és a kupidóívet, ahogy a Lanvin show-n láthattuk.

Lanvin Forrás: Getty Images//Pascal Le Segretain

Ami az arcpirosítót illeti, legtöbb esetben nélkülözték a bemutatókon, ha felbukkant akkor a halvány rózsás és a barackos árnyalat dominált, mint a Chanel bemutatón. Itt a monokróm technikát alkalmazták, azaz a szemhéjra is a barackszín került összemosva az arccsonttal, és csillogó highlighttal bolondították meg.

Chanel Forrás: Getty Images/Peter White

Különleges effektként felbukkant Manish Arora show-n az anyagában mintás alapozás. Nagyon izgalmas lett tőle az arc. De ha még ennél is izgalmasabbat szeretnél, akkor keverj össze különböző színű csillámokat, és készíts egy csillám maszkot, mint Giambattista Valli.

Giambattista Valli (balra), Manish Arora (jobbra) Forrás: Getty Images

A szemöldöktrend sokkal szofisztikáltabbá vált: vagy szemöldökporral élénkítették vagy szemöldökspirállal, de minden esetben száliránynak megfelelően felfelé kifésülve készítették el.

A szemfestésben három fő irányzat uralkodott: a füstös, a színes geometrikus, és az újszerűen alkalmazott tus.

Füstös

  • Az egyik kedvenc füstös hatású szemfestés, ahol a szemzugban highlight, a mozgószemhéjon egy semleges mauve árnyalat uralkodott, mindezt egy intenzív fekete szemceruzával bolondították meg az első szempillától az utolsóig, kifelé vastagítva a satírozást. Nagyon izgalmas, és könnyen elkészíthető.
Redemption Forrás: Getty Images
  • A másikat az Off-White bemutatón láthattuk, ahol egy középbarna matt szemhéjpúdert satíroztak a mozgó szemhéjra, összemosva a szemöldökkel, pici fekete mélyítéssel a szempillák tövében. Nagyon szuggesztív megjelenést kölcsönöz.
Off-White Forrás: Getty Images/Peter White
  • A harmadik Sonia Rykiel-féle macskás, füstös hatású szemfestés. Kissé kemény, határozott megjelenésű az egy színnel, azaz a feketével körbekontúrozott szem, alul-felül összemosva a vízvonallal, és a szem külső sarkát enyhén túlhúzva.
Sonia Rykiel Forrás: AFP/Bertrand Guay

Geometrikus

  • Talbot Runhof a tökéletes matt hatású alapozásán csak érzékeltette a színeket. Fényes, semleges szemhéjkrém, a mozgószemhéj közepén izgalmas csillám, és a szem külső sarkához satírozott rózsaszín üdítően izgalmassá tette a sminket.
Talbot Runhof Forrás: Getty Images/Kristy Sparow
  • Akris a finoman árnyékolt fekete füstös hatású szemfestést aranyfüsttel tett izgalmassá.
Akris Forrás: Getty Images
  • Elie Saab kifinomultan alkalmazta a színeket. A mozgószemhéjon olajzöldet használt kifelé satírozva, a vízvonalban pedig az azúrkéket. Fekete szempillaspirállal kontrasztosítva nagyon izgalmas, hordható sminket alkotott meg a kollekciójához.
Elie Saab Forrás: Getty Images/Peter White
  • Látványos, elnagyolt, gondolatébresztő geometrikus fantáziákat csodálhattunk meg Yohji Yamamoto, Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood, Altuzarra bemutatókon.
Yohji Yamamoto (balra), Altuzarra (jobbra) Forrás: Getty Images

Tusvonalak

Az időtlen klasszikusnak számító tus új magasságokba repít. Párizs nem aprózta el a látványt a klasszikus tusvonaltól a drámai hatáson át a vadmacskáig sokféle stílust láthattunk, sőt megjelentek a színes tusok és szempillaspirálok is, amikkel újszerű hatásokat érhetsz el szemet gyönyörködtetően. A következő szezonban a klasszikus fekete mellett, azúrkék, citromsárga, pink, bordó, türkizzöld, lila tusokkal, kék, piros, sárga, narancs és a lila szempillaspirálokkal találkozhatunk. Csak a képzeleted szabhat határt a megannyi lehetőségnek.

Guy Laroche (balra), Dries Van Noten (jobbra) Forrás: Getty Images

Az ajakrúzsok színvilága is változik. Új izgalmas textúrákat és színeket kell majd beszerezni. A legtermészetesebb hatást az ultrafényes áttetsző szájfénnyel tudod elérni. A légies hatás mellett trend lesz a matt fekete, a mély bordó, a padlizsán, a barackos pink, az élénk narancs, az arany, az azúrkék, a hamvas rózsa, valamint a csillámos, pontosabban a több színből kikevert holografikusan csillogó ajkak.

Rochas (balra), Maison Margiela (jobbra) Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.