Így néztek ki a szupermodellek, amikor először léptek kifutóra

modell kifutó szupermodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leghíresebb topmodellek is egy első fotózással és egy első kifutós szerepléssel kezdték a pályát. Az első híres manökenekről, a kilencvenes évek szupermodelljeiről, a kétezres és az elmúlt évek felfedezettjeiről mutatjuk most meg, hogy néztek ki, amikor először lépdeltek végig a kifutón.

Az elsők

Twiggy, a világ első szupermodellje mindössze négy évet töltött a divatiparban, és ennyi idő is elég volt, hogy ideál, divatikon és példakép legyen. Kifutóra először pályája csúcsán, 1976-ban lépett. David Bowie özvegye, Iman 1976-ban Mary McFadden bemutatóján szerepelt először, Janice Dickinson a világhírű szupermodell, aki manapság már inkább plasztikáiról híres, 1979-ben Percy Ellis show-ján modellkedett először.

Janice Dickinson Forrás: Getty Images

Az egykor gyönyörű modell mára teljesen eltorzította magát plasztikai beavatkozásokkal Forrás: Getty Images

A szupermodellek időszaka

A sort Naomi Campbell kezdte, 1987-ben, 17 évesen lépett először kutóra az Yves Saint Laurent bemutatóján. Christy Turlington szintén 17 éves volt, amikor 1988-ban Michael Kors show-ján debütált. Ugyanezen a bemutatón kezdett Linda Evangelista is, ő ekkor már 23 éves volt. Egy évvel később a Chanel bemutatóján megjelent a kifutón az akkor 19 éves Claudia Schiffer is. Nagy kedvencünk, Cindy Crawford 1991-ben kezdett Donna Karannal 25 évesen, habár ekkor már 5 éve pózolt különböző divatanyagokban és címlapokon.

/1710/Akkor2017107151442

A trónkövetelők

Tyra Banks 19 évesen, 1992-ben az Yves Saint Laurent-nél kezde a kifutós pályafutását, egy évvel később pedig jött a szintén 19 éves Kate Moss, aki Ralph Lauren show-ján indult. Heidi Klum 1997-ben, a Victoria's Secret show-ján debütált 24 évesen. Leonardo DiCaprio egykori nagy szerelme, Gisele Bündchen Alexander McQueen bemutatóján szerepelt először a kifutón 1998-ban. Adriana Lima szintén a Victoria's Secret angyalkájaként debütált 18 évesen, ahogy Alessandra Ambrosio is itt kezdett 19 évesen. Ők azóta is évről évre ott vannak az angyalok között és azóta is a legjobb formájukat hozzák.

Heidi Klum Forrás: Getty Images

A 2000-es évek felfedezettjei

2005-ben divatbemutatózott először Rosie Huntington-Whiteley 18, Miranda Kerr 22 és Doutzen Kroes 20 évesen. A legnagyobb névnél utóbbi kezdet, Doutzen az Oscar De La Rentánál debütált. A következő években kezdett Candice Swanepoel a Tommy Hilfigernél, Jourden Dunn a Marc Jacobsnál, Karlie Kloss pedig egészen fiatalon, 16 évesen a Calvin Kleinnél.

Rosie Huntington-Whiteley Forrás: Getty Images

Karlie Kloss Forrás: Getty Images

A legújabb nemzedék

A manapság már inkább a színészet felé kacsintgató Cara Delevingne 2012-ben a Burberry show-ján lépett először kifutóra, de ebben az évben kezdett az Instagram-modellek nemzedékének ikonikus alakja, Kendall Jenner is. A Hadid-lányok pár évvel később kezdték a kifutós pályafutásukat: Gigi 2014-ben, Bella 2015-ben kezdett, mindketten a Desigualnál debütáltak. A legújabb kis csillagok pedig még csak most indultak: Lily-Rose Depp a Chanelnél kezdett tavaly, Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber pedig néhány hónapja a Calvin Klein show-ján lépett először kifutóra.

Gigi Hadid és Kendall Jenner Forrás: Getty Images

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.