szépségápolás smink sminkbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jól megválasztott dekorkozmetikumokkal valóban varázsolni lehet, de ha rosszul válogatjuk össze a piperéket, vagy rosszul használjuk őket, akkor pont az ellenkező hatást érjük el. Íme pár szarvashiba, amit érdemes elkerülni!

Az elkenődött szemfesték nemhogy nem vágykeltő, még karikásnak, nyúzottnak is mutatja a szemet. A fekete szemceruzával meghúzott éles vonal önmagában kicsinyíti a szemet és öregíti az arcot, ha más szín nincs hozzárendelve. Ezért érdemes elsatírozni a ceruza éles kontúrjait és fixálni harmonizáló árnyalatú szemhéjpúderrel, így elkerülheted az elkenődést és lényegesen lágyabb lesz tőle a tekintet.

A fekete szemceruzával meghúzott éles vonal önmagában kicsinyíti a szemet és öregíti az arcot Forrás: Thinkstock

A póklábszerű vagy seprű szempillákat is jó elkerülni. Igaz műanyagvilágban élünk, így nem ritka, sőt minden harmadik lányon látni műszempillát, de a szemformától jóval nagyobb, seprűszerű műszempillák pont az ellenkező hatást váltják ki. Ha természetes hatásra törekszünk, akkor mindenképpen illeszkedjen a szemformához a műszempilla mérete. A túlzásba vitt, túl sok szempillafestéktől durván póklábszerűen összeállt csomós pillák is riasztóak tudnak lenni. Mindkét opció öregíti viselőjét.

A túl vékony, aszimmetrikus vagy éppen túlrajzolt, erős, sötét szemöldök is előnytelen és éveket öregít. Az egyik alapszabály a szemöldökkel kapcsolatban, hogy az arcformának megfelelőenkell kialakítani az ívét, a vastagságát. A hajtő színével harmonizáló árnyalatú szemöldökporral vagy ceruzával élénkítsünk rajta, majd fésüljük ki száliránynak megfelelően a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.

Elcsúfított arcok, vagyis a legdurvább szemöldökkatasztrófák

A szemöldök az egész arcunk karakterét meghatározza, így egyáltalán nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a formáját, illetve hogyan festjük és ápoljuk. Sokan éppen a szemöldökük extrém kialakításával akarnak kitűnni, ami enyhén szólva egyáltalán nem jó ötlet. Nézd meg a sokkoló fotókat!

A felpüffedt, karikás szemre tilos csillámos, selyemfényű szemhéjpúdert és ceruzát használni, mert kihangsúlyozzák a problémásabb részeket és nagyon öregít. Érdemes egy árnyalattal világosabb korrektort használni a szem alá, mint az alapozó színe, így feltűnés nélkül eltüntethetjük a fáradtság jeleit, és matt szemhéjpúderekkel illetni a szemet, ami éveket fiatalít rajtunk.

A rossz színű és túl vastagon felkent alapozó szintén öregít Forrás: Thinkstock

A nem jól megválasztott alapozó is öregíthet. Egészen pontosan a túl vastag, vagy a bőrszínünktől sötétebbre való alapozás. A bőrtípusnak megfelelően válasszunk alapozó textúrát, lehetőség szerint válasszunk könnyű szerkezetű, folyékony alapozót és mindig a jelenlegi bőrszínünkkel harmonizáljon a színe, akkor marad észrevétlen, természetes hatású.

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Az erős ajakkontúr nem csupán kiment a divatból, hanem öregít is. A sötét ajakkontúr öregít és kisebbíti az ajkakat, valamint enyhén közönséges hatást kelt. Ha szükséges az ajakkontúr ceruza használata, mert optikailag teltebb ajkakat szeretnél, akkor rajzold meg a kívánt formát, majd satírozd az ajkak belső felére a ceruzát és töltsd fel ajkaidat a harmonizáló árnyalatú ajakrúzzsal. Ebben az esetben érdemes világosabb árnyalatú színeket előnyben részesíteni, mert a sötét színektől optikailag keskenyebb lesz az ajak.

Rihanna a modern kori Disney-hercegnő? Fotók, amelyek ezt bizonyítják!http://www.life.hu/trend/20170731-rihanna-a-modern-kori-disney-hercegno.htmlSok kislány álmodozik arról, hogy ő a főszereplője valamelyik Disney-mesének, ahol a szépséges herceg oldalán tündökölhet csodálatos ruhákban. Aztán persze sokat komolyodnak: a hercegre még igen, de a hercegnős ruhákra már nem vágynak. Pedig arról sem kell feltétlenül lemondani, most megmutatjuk, hogyan formálta újra a Disney-hercegnős stílust Rihanna. TrendAFPA hónap sminktrükkje: a meztelen ragyogáshttp://www.life.hu/trend/20170727-augusztus-honap-sminktrukkje-a-meztelen-ragyogas.htmlA nyár legforróbb napjain nélkülözheted az alapozót és a púdert, hagyd a bőrödet természetesen ragyogni. Helyezd a hangsúlyt a szemedre, ez a minimalista smink fantasztikusan mutat majd a napbarnított bőrödön. TrendThinkstockA koreai nők szépségtitkaihttp://www.life.hu/trend/20170731-a-koreai-nok-szepsegtitikai.htmlTitkon mindenki az ázsiai nők kortalan szépségét irigyli, akiknek a bőrápolási rutinja sokban eltér az európaitól. Amellett, hogy sokkal alaposabbak, másra helyezik a hangsúlyt, máshogy gondolkodnak a szépségről. TrendThinkstockDögös húszasnak néz ki az ötvenéves pasi: ők az elmúlt hónapok internetes felfedezettjeihttp://www.life.hu/trend/20170727-dogos-huszasnak-nez-ki-az-otveneves-pasi.htmlA social mediának köszönhetően hónapról hónapra feltűnik egy-egy új izgalmas arc, akiknek szépségéért, vagy éppen különleges élettörténetéért rajongani kezd a világ. Az elmúlt időszakban több ilyen eset is volt az 50 éves dögös pasitól a 26 éves modellig, akinek betegsége miatt úgy lóg a bőre, mintha 80 éves lenne. Következzenek ők! Trend--Nyáresti smink partikirálynőknekhttp://www.life.hu/trend/20170720-nyaresti-smink-partikiralynoknek.htmlA nyári szezon legizgalmasabb neon színeivel és a metálos textúráival te lehetsz a fülledt nyári partik középpontja. Fantasztikusan mutatnak a napbarnított bőrön ezek a vibráló árnyalatok, sőt ha még csillogó fényekkel is kihangsúlyozod, garantáltan sikered lesz. Trend--A legnagyobb színpadi esésekhttp://www.life.hu/trend/20170725-a-legnagyobb-szinpadi-esesek.htmlA legdurvább vörös szőnyeges esések után most a színpadi borulásokat mutatjuk meg, amik talán még izgalmasabbak, a videókból ugyanis kiderül, hogy a színpadon lehet csak igazán nagyokat esni. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.