Marilyn Monroe szépség születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma ünnepelné 91. születésnapját az 50-es évek szexszimbóluma és szépségideálja, Marilyn Monroe. A bájos színésznő mindenkit elkápráztatott, pedig a vidám felszín felett szomorú tragédiák árnyékolták be az életét. Születésnapja alkalmából most a női szépségről alkotott gondolatait szedtük össze.

"Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak, és a társadalom torz."

,,Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak, és a társadalom torz." Forrás: AFP

Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorából


Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést!

"A mosoly a legjobb smink, amit egy nő viselhet."

"Senki sem mondta nekem kicsiként, hogy csinos vagyok. Minden kislánynak kell mondani, hogy szép, még akkor is, ha nem az." Forrás: AFP

"Mondtam, hogy 5 perc múlva elkészülök, ne hívj minden fél órában!"

"Legyél önmagad, legyél különleges, legyél igaz, legyél becsületes, legyél szerény, és akkor mindig sugárzóan boldog leszel."

Marilyn Monroe élete

1926. június 1-jén látta meg a napvilágot Los Angelesben. Gyerekkorát nevelőszülőknél és árvaházban töltötte, míg 16 évesen férjhez nem ment. A második világháború idején gyári munkásnőként készültek róla az első profi fotók, és ekkor kezdődött fotómodell pályafutása.


Pin-up girlként kezdett egyre híresebbé válni, és így kapta első mellékszerepeit a 20th Century Fox és a Columbia Pictures filmstúdióknál. 1951-től már nagyobb szerepeket is kapott, elsősorban vígjátékokban. Filmkarrierje kezdetén nagy botrány alakult ki körülötte, amikor kiderült, hogy pár évvel korábban aktfotók jelentek meg róla. Végül egészen jól jött ki ebből az ügyből: a filmjei iránti érdeklődés fokozódott.


1953-ra a filmjei a legjövedelmezőbb hollywoodi alkotások közé tartoztak. A színésznő egy évtizedig volt aktív, mialatt 200 millió dollárt szerzett. Elképesztő kasszasikert hozott például a Hétéves vágyakozás és a Van, aki forrón szereti című vígjátékok. Utóbbiért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat. Utolsó filmje, a Valamit adni kell forgatása a váratlan halála miatt félbemaradt.


Monroe a magánéletében számos problémával küzdött, amelyeknek a sajtó is sok figyelmet szentelt. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után válással végződtek. Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg a életrajzírók szerint szándékos túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot.

Sokkoló hajtrendek! Te kipróbálnád őket?http://www.life.hu/trend/20170508-a-legfurcsabb-hajtrendek-az-elmult-evekbol.htmlFelsorolásunkban bemutatjuk a legdurvább hajkreációkat, melyeket alkotóik és viselőik is halálosan komolyan gondolnak. Lássuk hát, hogy jutunk el a színváltó hajfestéktől a felcsatolható férfikontyig. Jöjjenek a legsokkolóbb frizuratrendek! Trend--Mém lett a 600 ezer forintos zacskóból! Még mindig az IKEA-ról koppintó divatcégen nevetnekhttp://www.life.hu/trend/20170509-mem-lett-a-600-ezer-forintos-ikeatol-koppintott-balenciaga-zsakbol.htmlNéhány hete robbant a hír, miszerint az IKEA pár száz forintért kapható kék bevásárló zacskóját koppintotta le egy luxusmárka, a Balenciaga, és közel 600 ezer forintnak megfelelő összegért árulta. A cég teljesen kinevettette magát, és ahogy az a 21. században lenni szokott, a legújabb mémőrület tárgyává vált. TrendOrigoHeti trendjelentés: égig érő modellcombok a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20170511-heti-trendjelentes-szerepel-benne-poppy-delevingne-ashley-graham-david-beckham.htmlHabár egyértelműen a modellcombok vitték a prímet ezen a héten, azért szexi pasikból sem volt hiány, hála Beckhaméknek! Mutatjuk is a részleteket! Trend--Ők Hollywood legnagyobb sminkmesterei 1. részhttp://www.life.hu/trend/20170502-ok-hollywood-legnagyobb-sminkmesterei-1-resz.htmlŐk Hollywood sokat irigyelt üdvöskéi. Hogy mi a közös bennük? Bámulatos színészi alakításuk mellett irigylésre méltó módon sminkelik magukat. Lesd el a sztárok szépségtrükkjeit! Trend--Ellepik az utcákat a természetellenes ajakfeltöltésekhttp://www.life.hu/trend/20170504-termeszetellenes-ajakfeltoltesek.htmlEgy nemrégiben közreadott felmérés szerint New York utcáin sétálgatva már kétségtelenül kitűnik, hogy szinte minden második ember ajka természetellenes méretű, ami a plasztikai műtétek túlzásainak káros következménye. TrendOrigoMenyasszonyi ruhák 30 ezer forint alatthttp://www.life.hu/trend/20170427-menyasszonyi-ruhak-harmincezer-forint-alatt.htmlAhány esküvő, annyiféle költségvetés áll rendelkezésére a házasulandó párnak, így teljesen természetes, hogy valaki akár százezreket is költhet a menyasszonyi ruhára, mások pedig tízezreket. Egyértelműen az utóbbi a nehezebb eset, de valójában ekkor sem kell kétségbeesni, és máris a legrosszabb minőségű esküvői ruhát megrendelni az Aliról. Mi inkább a következőket ajánljuk! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.