Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este

reggel szépségápolás Este arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!

Az üde, friss bőr titka reggel:

  • A reggeli arctisztítást kezdd hideg vízzel, ami még felébredni is segít. A bőr hajszálerei összehúzódnak a hideg hatására, és máris üdébb a bőröd. Kerüld a szappant, mert szárítja a bőrt, helyette használj a bőrtípusodnak megfelelő arctonikot: ezzel mosd át az arcod a feszesebb, frissebb kinézetért.
Forrás: Dreamstime
  • Ha duzzadt reggel a szemkörnyéked, akkor használj hideg szemzselés maszkot, amit előző este tegyél be a hűtőbe. Amíg elfogyasztod a reggelidet, meg is szünteti a szemkörnyéki duzzanatot.
  • Ha reggelente karikás a szemed, használj kifejezetten erre a célra kifejlesztett, fényvisszaverő pigmentekben gazdag halványító krémet, aminek használatától világosabbnak tűnik a szem alatti terület.
  • A reggeli rutinhoz körültekintően válassz antioxidánsokban gazdag, hialuronsavas, glicerines, kókuszolajos vagy C-vitaminos, könnyű textúrájú krémet, mert megtartják a nedvességet a bőr szerkezetben, így egész nap ragyogóan szép lesz a bőröd.
  • Végezetül ajkad természetes ragyogását, ápoltságát fokozd kedvenc ajakápolóddal.

Körültekintő regenerálódás este:

  • A nap végén is fontos az alapos arctisztítás a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal. Kezdjük az arctejjel! Érdemes nedves vattakorongra tenni egy keveset, és körkörös mozdulatokkal eltávolítani a szennyeződéseket vagy sminket.
  • Ezt követően tonizáljunk. A tonik eltávolítja a tejmaradványokat és a szennyeződések utolsó "morzsáit" is, valamint bezárja a pórusokat, és visszaállítja a bőr a PH értékét. Ezt a két lépést helyettesítheted az új generációs micellás vizekkel, amik dörzsölés nélkül, kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket a bőrödről.
Forrás: Dreamstime
  • Ezután kényeztessük szemkörnyékünket. A szemkörnyékápoló krémet az ujjbegyünkkel, finom paskoló mozdulatokkal vigyük fel a szem érzékeny területeire.
  • Majd jöhet a regeneráló éjszakai krém. Bőrünk sejtmegújító, méregtelenítő folyamatai az éjszakai kozmetikumokkal a leghatásosabbak. Érdemes este a dekoltázsodra is nagyobb hangsúlyt helyezni, valamint a kéz ápolására is.
  • Hetente hámlasszunk vagy radírozzunk is esténként! Távolítsuk el az elhalt hámsejteket a testünkről, arcunkról, ajkunkról kíméletes radírokkal, így megújítjuk a bőr felső rétegét, hogy a szérumok, eszenciák, krémek sokkal látványosabban fejtsék ki hatásukat, hogy bőrünk rugalmasságát, ellenálló képességét fokozzuk. A szép bőr megtartása, elérése nem lehetetlen, csak körültekintő napi, rendszeres kényeztetésen múlik.

Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorából

Greta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést!

A legdurvább divatbaki: két sztár, ugyanaz a ruha – 3. részhttp://www.life.hu/trend/20160825-a-legdurvabb-divatbaki-ket-sztar-ugyanaz-a-ruha-3-resz.htmlManapság minden napra jut egy-egy vörös szőnyeges esemény, és habár rengeteg tervező igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit, mégis előfordul, hogy egy-egy ruha több celeben és több eseményen is feltűnik. Még kínosabb, ha ugyanazon a partin viselik ugyanazt a ruhát ketten is. Nézzük, ezúttal kiknek sikerült ezt a bakit elkövetni! TrendOrigo"A teljes testes tetoválások eltüntetését is vállaljuk" - A fitneszmodellek sminkesével beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20160824-interju-faludi-agnessel-a-fitneszmodellek-sminkesevel.htmlFaludi Ágnes a ProTan Magyarország vezető sminkese. Ma már a legtöbb fitneszversenyző őket keresi, mert tudják, hogy a minőség mellett az egyéni igényekre is figyelnek, még ha nagyon gyorsan kell is dolgozni, nem „futószalag stílusú” sminkeket készítenek. TrendOrigoLábbelik, amik meghódították a világothttp://www.life.hu/trend/20160823-labbelik-amik-meghoditottak-a-vilagot.htmlAz 1900-as években több olyan cipőmodell született, amely ma is megtalálható az üzletek polcain. Ilyen örökzöld darab a klumpa, a stiletto, a flip-flop, a platform és a sneakers is, amelyek érdekes körülmények között indultak világhódító útjukra. TrendOrigo5 megdöbbentő szépségtrükk, amiről még soha nem hallottálhttp://www.life.hu/trend/20160822-szepsegtrukkok-amikrol-meg-soha-nem-hallottal.htmlNéhány elképesztő szépségtippre bukkantunk a neten, amit nektek is megéri megnézni. Ha nem is iktatjátok be a mindennapokba, lehet, hogy még jól jönnek, amikor megszorultok. Íme! TrendOrigoFrufruval vagy anélkül? Melyik frizura áll jobban a celebeknek?http://www.life.hu/trend/20160817-frufruval-vagy-anelkul-neznek-ki-jobban-a-celebek-szavazz.htmlAki hosszúhaj-párti, és viszonylag keveset alakítgat a frizuráján, életében egyszer az is belefut abba, hogy frufrut vágat magának. Hiszen a megújulásra mindenkinek szüksége van, hosszú hajjal pedig ez az egyik legdrasztikusabb változtatás. De kinek áll jól, és kinek nem? Vizsgáljuk meg kedvenc celebjeinket! TrendOrigoAnorexiás modellek, groteszk ajakkontúr és elnőiesedő férfiak – Mit jelentett a szépség a 90-es években?http://www.life.hu/trend/20160816-a-90es-evek-stilustortenelme-larion-oscartol.htmlA 60-as, a 70-es és a 80-as évek stílustörténelmét már mind áttanulmányoztuk, így ideje a 90-es évekbe is visszarepülni. Nézzük, mi határozta meg abban az időben a divatot! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.