5 idézet a ma 95 éves stílusikontól, Iris Apfeltől

Forrás: Instagram/iris.apfel -
fashion week Iris Apfel stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki gondolná, hogy a világ szó szerint legszínesebb egyénisége immáron 95 éves. A bizsumániás Iris Apfel, aki mindig a saját feje után megy, elképesztő életpályát tudhat maga mögött, és reméljük még sok-sok évig okoz nekünk meglepetéseket.

A Fehér Házból a divat világába

Habár a felső tízezer fülében régóta ismerősen csengett Iris Apfel neve, világhírűvé a social media térhódításával vált, illetve 90 éves korában kérték fel egy kozmetikai márka arcává, ami miatt már tényleg mindenki felfigyelt rá. A New York-i Metropolitan múzeum már 2005-ben nagyszabású kiállítást szervezett, amellyel élete, munkássága, egyedisége előtt tisztelegtek. Itt bemutatták többek között Iris kedvenc ékszereit is, amelyek olyannyira jellemzőek rá.

Forrás: Instagram/iris.apfel

Saját bevallása szerint édesanyja mondta neki mindig: elég, ha egy nőnek csak egy ruhája van, ha azt úgy tudja kombinálni az ékszereivel, hogy 27-nek tűnjön. Ezt a tanácsot kiválóan elsajátította, sőt mesterfokra emelte a 95 éves díva, akinek a karrierje egyébként nem a divatiparban indult. Az egyetem elvégzése után belsőépítészként és lakberendezőként kezdett dolgozni. Persze hamar felfigyeltek egyedi stílusára, így a New York-i elit legkedveltebb lakberendezőjévé és stylistjává vált. Hogy mennyire tisztelték és szerették őt, azt jól mutatja, hogy ő lett a Fehér Ház lakberendezője: Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan és Clinton is az Iris által megálmodott szobákban éltek. A designkultusz kiemelkedő személyisége ő, aki még mindig aktívan részt vesz a legnagyobb divateseményeken.

Forrás: Instagram/iris.apfel

Az öt kedvenc idézetünk

  1. "A több több, a kevesebb unalom."
  2. "Lehetsz bármennyire is jól felöltözve, ha nem érzed jól magad a bőrödben, soha nem fogsz jól kinézni."
  3. "Manapság ha a Fifth Avenue-n sétálok, néha komolyan hányingerem támad. Nekem úgy tűnik, hogy minél kövérebb és rondább valaki, annál kevesebb ruhát vesz fel. Azok a sortok, flip-flopok, túl szoros farmerek... Én mindig is mondtam, hogy az ilyen ruhákért börtön járna. Különösen az L-es méretű sztreccsfarmerekre igaz."
  4. "Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges."
  5. "Végül csak az számít, hogy szerettél."

Mi a titkuk? Ők a legstílusosabb nők 75 és 100 között

Bizony, 75 és 100 között is van élet, ráadásul nem is akármilyen. Ha a jó egészség megadatik, ebben a korban is lehet szárnyalni, kibontakozni, stílusosnak lenni, és ünnepelni az életet. Íme 6 nő, akik éppen így tesznek!
A legdurvább divatbaki: két sztár, ugyanaz a ruha – 3. részhttp://www.life.hu/trend/20160825-a-legdurvabb-divatbaki-ket-sztar-ugyanaz-a-ruha-3-resz.htmlManapság minden napra jut egy-egy vörös szőnyeges esemény, és habár rengeteg tervező igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit, mégis előfordul, hogy egy-egy ruha több celeben és több eseményen is feltűnik. Még kínosabb, ha ugyanazon a partin viselik ugyanazt a ruhát ketten is. Nézzük, ezúttal kiknek sikerült ezt a bakit elkövetni! TrendOrigo"A teljes testes tetoválások eltüntetését is vállaljuk" - A fitneszmodellek sminkesével beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20160824-interju-faludi-agnessel-a-fitneszmodellek-sminkesevel.htmlFaludi Ágnes a ProTan Magyarország vezető sminkese. Ma már a legtöbb fitneszversenyző őket keresi, mert tudják, hogy a minőség mellett az egyéni igényekre is figyelnek, még ha nagyon gyorsan kell is dolgozni, nem „futószalag stílusú” sminkeket készítenek. TrendOrigoLábbelik, amik meghódították a világothttp://www.life.hu/trend/20160823-labbelik-amik-meghoditottak-a-vilagot.htmlAz 1900-as években több olyan cipőmodell született, amely ma is megtalálható az üzletek polcain. Ilyen örökzöld darab a klumpa, a stiletto, a flip-flop, a platform és a sneakers is, amelyek érdekes körülmények között indultak világhódító útjukra. TrendOrigo5 megdöbbentő szépségtrükk, amiről még soha nem hallottálhttp://www.life.hu/trend/20160822-szepsegtrukkok-amikrol-meg-soha-nem-hallottal.htmlNéhány elképesztő szépségtippre bukkantunk a neten, amit nektek is megéri megnézni. Ha nem is iktatjátok be a mindennapokba, lehet, hogy még jól jönnek, amikor megszorultok. Íme! TrendOrigoA 62 éves Christie Brinkley 30 évet is letagadhatna - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160818-heti-stilusmustra-szerepel-benne-shanina-shaik-elle-fanning-christie-brinkley.htmlEz a hét a modellek hete volt. Ők voltak a legdögösebbek a vörös szőnyegen, a legragyogóbb ráadásul a 62 éves Christie Brinkley volt, aki fiatal kollégáit is lepipálta. Trend--Frufruval vagy anélkül? Melyik frizura áll jobban a celebeknek?http://www.life.hu/trend/20160817-frufruval-vagy-anelkul-neznek-ki-jobban-a-celebek-szavazz.htmlAki hosszúhaj-párti, és viszonylag keveset alakítgat a frizuráján, életében egyszer az is belefut abba, hogy frufrut vágat magának. Hiszen a megújulásra mindenkinek szüksége van, hosszú hajjal pedig ez az egyik legdrasztikusabb változtatás. De kinek áll jól, és kinek nem? Vizsgáljuk meg kedvenc celebjeinket! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.