A tökéletes megjelenés alapja: minden, amit tudni akartál az alapozókról

Forrás: Dreamstime -
szépségápolás alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hányféle alapozó létezik? Melyik arcbőrhöz melyik típus a legjobb? Larion Oscar sminkmester most mindent elárul, amit az alapozókról tudni akartál.

Az alapozó egységesíti a bőr színét, ez a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. Az alapozó színének kiválasztására a legoptimálisabb a természetes fény. Próbáld ki a homlokod közepén, és a biztonság kedvéért az áll vonalától le a nyakra. Az a jó alapozószín, amelyik megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz ekkor marad észrevétlen.

Forrás: Dreamstime

A púder tökéletesíti az alapozót. A kompakt púderek színezettek, ezért önmagukban is lehet használni őket, ha hibátlan a bőröd. Ebben az esetben a bőrszíneddel megegyező színű púdert válassz. Ha az alapozót szeretnéd fixálni, egy harmonizáló árnyalattal legyen világosabb a púdered színe. De választhatsz professzionális transzparens porpúdert is a tökéletesítéshez.

Az alapozók fajtái:

Alapozóstiftek

Erős fedést biztosítanak, de picit zsíros hatásúak, ezért inkább kerüld, ha a bőröd zsírosodásra hajlamos. Ideális a gyors smink elkészítésére, akár ujjal, de szivaccsal is kiválóan működik.

Kompakt alapozók

Gyönyörűek és praktikusak, természetes hatást biztosítanak. Lehet őket szárazon, azaz önmagukban használni, akkor erősebben fednek. De ha nedves szivaccsal készíted el az alapozást, akkor ultrakönnyű hatást érhetsz el velük.

Forrás: Dreamstime

Krémalapozók

Ők az igazi jolly jokerek! Nagyon jó fedést biztosítanak, és felviheted őket kézzel, szivaccsal, ecsettel is. Te magad alakíthatod ki a textúra vastagságát.

Púderalapozó

Ez egy igazi gyöngyszem. A kőpúderhez hasonló állagú és tulajdonságú, de annál jobban fed, és tartósabb. A benne lévő púder felszívja a faggyúfelesleget az arcról, ezért a zsíros, zsírosodásra hajlamos bőrűeknek ideális alapozója lehet. Nedves szivaccsal és szárazon is felviheted, csodaszép matt befejezéssel.

Hab állagú alapozók

Ezek természetes hatást biztosítanak, szó szerint habkönnyű textúra, púderszemcsékkel gazdagítva.
A legjobb ujjal felvinni az arcra. Gyenge fedőképességű termék, egy idő után átfénylik, ezért érdemes a T-zónát lepúderezni.

Folyékony alapozó

Könnyű használni, ezért is oly népszerű. Erősen fed, mégis természetes hatású. Mi magunk szabályozhatjuk a fedés erősségét, akár rétegelhetjük is. Lehet kézzel, szivaccsal, ecsettel is használni. Számtalan textúrában létezik, van belőle fényes, matt, hosszan tartó, tartós, E-vitaminban gazdag és ásványi anyagokkal dúsított összetétel is.

Forrás: Dreamstime

A legfontosabb a bőség zavarában, hogy a bőrtípusodnak legmegfelelőbb alapozót válaszd.

  • Normál bőrtípusnak ideális a krém, akár folyékony változatban, de olajosabb, krémesebb, illetve púderes alapozó is megfelelő lehet.
  • VÍzhiányos, száraz bőrre az olajosabb, krémesebb textúrák a legjobbak.
  • Olajos, szeborreás, zsíros bőrre az alapozó alá mattító, faggyúháztartást csökkentő krémet, primert ajánlatos használni, hogy az alapozó ne fényesedjen át. Ha a te bőröd is ilyen, a legideálisabb választás a púderes alapozó, amit a végén matt púderrel érdemes fixálni.
  • Korpás, szeborreás bőrre az olajosabb, krémesebb alapozó a jó választás. Kombinált bőrre olajosabb, krémesebb, de akár jó lehet a púderes alapozó is, ha a T-zónára használsz mattító krémet.
  • Érzékeny bőrre hipoallergén és bőrnyugtató összetételű alapozók az ideálisak.

Pirosító vs. bronzosító – Mikor melyiket használjuk?

Nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozólag, hogy a pirosítót, illetve a bronzosítót mikor használjuk, hiszen az egyéniségek és az igények eltérőek. De nézzük meg közelebbről ezeket a fantasztikus termékeket, amelyek segítségével formázhatjuk is az arcunkat, hogy még előnyösebben nézzünk ki. Olvasd el a Life.hu cikkét!
A legdurvább divatbaki: két sztár, ugyanaz a ruhahttp://www.life.hu/trend/20160524-a-legdurvabb-divatbaki-ket-sztar-ugyanaz-a-ruha.htmlManapság minden napra jut egy-egy vörös szőnyeges esemény, és habár rengeteg tervező igyekszik kielégíteni a sztárok igényeit, mégis előfordul, hogy egy-egy ruha több celeben és több eseményen is feltűnik. Még kínosabb, ha ugyanazon a partin viselik ugyanazt a ruhát ketten is. TrendAFPMilliós ruhatárak és modellszerződések – Celebgyerekek, akik a szüleiknél is trendibbekhttp://www.life.hu/trend/20160524-ok-a-legtrendibb-celebgyerekek.htmlA híres szülők híres gyermekei sokszor már pár éves korukban igazi kis divatdiktátorokká válnak. Gondolj csak North West fehér tütüjére, ami az egész világsajtót bejárta, és mindenki olvadozva beszélt róla. Szüleik révén ezek a gyerekek egészen kicsi koruktól fogékonyak a divat iránt, ráadásul már ekkor a legnagyobb tervezők kreációit viselhetik. TrendOrigoVedd fel a harcot a ráncokkal! Íme, a leghatásosabb arcpakolások!http://www.life.hu/trend/20160518-vedd-fel-a-harcot-a-rancokkal.html25 éves kor felett egyre kevesebb kollagén termelődik, a bőr ráncosodni kezd, és megereszkedik. Természetesen sok mindent tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot minél jobban lelassítsuk. Akár különböző házi praktikákat is kipróbálhatunk az üde bőrért. Trend--Főszerepben a combok – Ruhamustra a cannes-i amfAR-gálárólhttp://www.life.hu/trend/20160520-ruhamustra-a-cannesi-amfar-galarol.htmlAhogy minden évben, idén is megrendezték a cannes-i filmfesztivál alatt az amfAR-gálát. A jótékonysági aukcióval egybekötött AIDS elleni gálán pompásabbnál pompásabb ruhakölteményekben vonultak a sztárok. Ahogy minden hasonló alkalommal, most is akadtak, akik rossz érzékkel választottak ruhát.TrendAFPBorotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Hitek és tévhitek a szőrrőlhttp://www.life.hu/trend/20160519-hitek-es-tevhitek-a-szorrol.htmlTényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről! Trend--Nyílt levél a melltartómhoz – Avagy egy kis mellű nő kálváriájahttp://www.life.hu/trend/20160518-ezert-nem-hordok-melltartot-kis-mellukent.htmlTe is ismered az érzést, amikor egy hosszú nap után otthon végre leveheted a melltartódat? Vagy azt, amikor a nyári forróságban alig várod, hogy megszabadulhass a szorításából? Olvasd el egy kis mellű lány vallomását, aki örökre felhagyott a melltartóba csomagolt élettel. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.