fashion week betegség stressz táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretjük, imádjuk, nem tudunk élni nélküle, de mindig újabbra és újabbra vágyunk. Igen, a nők megrontójáról, a táskákról van szó, amelyek nemcsak anyagilag és lelkileg dönthetnek romba, de fizikailag is.






Thinkstock
Thinkstock



Mert mi van akkor, ha hirtelen nem találjuk, amit keresünk? Az eredmény: pánik. A pánik pedig felgyorsult szívveréssel jár, a vér meglódul az erekben, a légzés ütemesebbé válik, az izmok befeszülnek, az emésztőrendszer működésében zavar keletkezik. Egyszóval stresszhelyzetbe kerülünk. A stressz persze önmagában nem rossz és nem is veszélyes dolog.
A rosszabb eset, amikor fenyegetve vagy túlterhelve érezzük magunkat, ekkor beszélünk diszstresszről, amely sokáig fennállva pszichés és fizikai megbetegedéseket okoz. Ha például naponta többször veszünk el a feneketlen táska tartalmában, és minden egyes alkalommal pánikolva állapítjuk meg, hogy elvesztettünk valamit, az nem tesz jót az egészségünknek.




Thinkstock
Thinkstock



A táska izomfájdalmat okoz

Tegye fel az a kezét, aki még nem próbált betuszkolni egy liter tejet, kenyeret vagy más élelmiszert a táskájába. Úgy vagyunk összerakva, hogy ha nem vihetjük magunkkal az otthonunkat ténylegesen, akkor megpróbáljuk annak kivonatát egy táskába beletuszkolni. Az eredmény: több kiló holmi, amit a vállunkon cipelünk.
A nagy súly és a gigantikus méret mindig ugyanazt a vállat és ezáltal azt a testfelet terheli. Ez izomhúzódást, izomfájdalmat okozhat, a nagy súlytól véraláfutás is kialakulhat, sőt, ha évekig ugyanazt az oldalt terheljük, akkor komoly testtartásbeli problémák és gerincbántalmak is veszélyeztethetnek.

A Life.hu tanácsa: A legfontosabb szabály, hogy a táskád soha ne nyomjon többet, mint a testsúlyod tíz százaléka. Ha mégis rendszeresen kell ennél nehezebb táskával ingáznod, akkor váltogasd, hogy melyik válladon viszed a súlyt. Kevésbé divatos, de praktikus megoldás a hátizsák, így a súly egyenlően oszlik el a vállakon.

Thinkstock
Thinkstock



A táska baktériumkolónia

Ha fel kellene sorolni, mi lapul egy női táskában, a legszélesebb palettával találkoznánk a tampontól kezdve a természetesen csak véletlenül ott leledző nassolnivalóig. A kozmetikai szerekről és a szépségünkért felelős rúzsról, púderről, krémekről ne is beszéljünk. Van fogalma bárkinek arról, hogy ezeken hány és hány ezer baktérium éli gondtalan hétköznapjait?

A Life.hu tanácsa: Tisztítsd meg rendszeresen nemcsak a táskát, hanem annak tartalmát. Törölgesd át a benne tárolt holmikat fertőtlenítő kendővel, vagy fújd át őket fertőtlenítő spray-vel. Dobáld ki belőle a használt papír zsebkendőket, rázd ki a kiszóródott morzsákat, és ne tárolj benne felnyitott élelmiszert sem. De minden fertőtlenítésnél jobb, ha rendszeresen és alaposon kezet mosol.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.