Roberto konyhája padlizsán Rostás Róbert recept hamburger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hús nélküli, könnyed street food, amit most már otthon is elkészíthetsz. Ha érezted már, hogy nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet! Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók 4 főre

● 2 db nagyobb padlizsán
● 2 db nagyobb golden alma
● 4 db camembert sajt
● 1 db paradicsom
● 1 kanál méz
● olívaolaj
● só
● bors
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

Padlizsánburger Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát. Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.

2. Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg, mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.

3. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

4. Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

5. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal, és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!

6. Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat, süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem, ha picit szottyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.

7. Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.

8. Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben. Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma. A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal. Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.