Roberto konyhája Rostás Róbert recept hamburger camembert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazudnék, ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele. Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás ez a különleges camembert burger. Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek az időtöket.

Hozzávalók 2 db camembert burgerhez

Hamburger húshoz:
● 300 g darált marhahús
● 1 gerezd reszelt fokhagyma
● 1 közepes fej reszelt lilahagyma
● 1 db tojássárgája
● 1 evőkanál dijoni mustár
● 1 evőkanál worcestershire szósz
● 1 evőkanál ketchup
● 4 evőkanál olaj a sütéshez
● só ízlés szerint
● frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A "buci"-hoz:
● 4x300 g camembert sajt
● 3 db közepes paradicsom
● 5 dkg cheddar sajt
● egy kevés uborka
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

A sütéshez:
● 3-4 dl napraforgóolaj

Camembert burger Forrás: Roberto konyhája

A hamburgerhús elkészítése

1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchuppal, sóval és borssal.
Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

2. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

A burger összeállítása

1. Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát, és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.

2. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót, és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

3. Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

4. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!

5. A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka. A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.