Narancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája Narancs túrós pite gyömbér recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha!

Hozzávalók 12 db-hoz

400 g háztartási keksz
500 g tehéntúró
1 db tojás
250 g margarin
2 teáskanál friss reszelt gyömbér
1-2 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
1 közepes narancs reszelt héja és leve

Narancsos – gyömbéres túróspite Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a margarint folyékony állagúra.
2. A kekszet magam daráltam egy konyhai gépben, de kisebb adagokban nyugodtan egy zacskóban, sodrófával is meg lehet törni.
3. Öntsük a ledarált kekszre a megolvasztott margarint, majd alaposan keverjük össze.
4. Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a margarinos kekszet és alaposan nyomkodjuk meg, hogy az összetevők egy jó kemény felületet alkossanak.
5. Alaposan keverjük össze a túrót a cukorral, a narancs héjával és levével valamint a tojással. Oszlassuk el a keksz alapon és 30 perc alatt süssük készre.
6. Én egy keveset kivettem a darált kekszből és szórtam a túróval fedett részre, ami nagyon szépen megbarnult a sütés végére.

Miután kihűlt, szeleteljük tetszőleges méretűre és már fogyaszthatjuk is.

Roberto konyhája: medvehagymás kenyérhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-medvehagymas-kenyer-recept-roberto-konyhajabol.htmlMedvehagyma. Ez a tavaszi növény olyan színfolt a konyhában, amit érdemes különleges formában felhasználni. Nagyon finommá teszi a burgonyát, de önmagában is fogyasztható. Nyugtató hatása révén a tavaszi fáradtság és stressz leküzdésében is kiválóan alkalmazható. Én kenyérbe sütöttem, de számtalan módon el lehet készíteni! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: csirkemájjal töltött dagadó recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-roberto-konyhaja-csirkemajjal-toltott-dagado-husveti-recept.htmlSokat gondolkodtam azon, milyen főételt készítsek a böjt utáni időre, amely különlegességével megkoronázza a húsvéti asztalt. Egy csodálatos dagadót találtam, és ha már ilyen sokáig kimaradt a hús a mindennapi étkezéseinkből, úgy gondoltam, mi más töltelék illene jobban hozzá, mint a csirkemáj. Páratlan ízkombináció jött létre. A kívül ropogós, édes íz csodás összhangba került a belsejében forrón illatozó fokhagymás májjal, a vele sütött burgonya pedig kiválóan illik hozzá köretként. Igazán pazar recept! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: mennyei foszlós kalács recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-roberto-konyhaja-foszlos-kalacs-recept.htmlAz igazi húsvéti hangulat elengedhetetlen része a házilag készített foszlós kalács. A torma és a sonka íze, a kaláccsal együtt lesz teljes és teszi igazán ünnepivé húsvétunkat. Ha emlékeztek még, milyen a nagyi szeretettel készített kalácsa, és szeretnétek egy hasonlóan finom élményt újra átélni, készítsétek el ti is ezt az egyszerű receptet, én erre esküszöm. Roberto konyhájaOrigoTavaszváró karfiolleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-kafriolleves-recept-roberto-konyhajabol.htmlAmikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt. Roberto konyhájaOrigoTavaszváró karfiolleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-kafriolleves-recept-roberto-konyhajabol.htmlAmikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt. Roberto konyhájaOrigoRoston sült tarja kelbimbóval és édes steakburgonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-rostonsult-tarja-kelbimboval-es-edes-steak-burgonyaval-roberto-konyhajabol.htmlEzúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.