Ropogós lazac pesztós papardellével

Forrás: Roberto konyhája -
pesztó Roberto konyhája lazac gasztronómia hal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennél nagyobb gasztronómiai élményt, amely ilyen hamar elkészül, nem is tudnék mondani. Próbáld ki te magad is! Nem fogsz csalódni!

Hozzávaók 4 főre

50 dkg lazac
2 dkg vaj
5 evőkanál olívaolaj
50 dkg papardelle tészta
1 db citrom cikkekre szeletelve
3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára

Ropogós lazac pesztós papardellével Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben és amikor a vaj kicsit habzani kezd, ezzel jelzi hogy sütésre. Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon. Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Villámgyors és egyszerű!

Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan. Halmozzuk a tányérra és rakjuk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.

Karfiolkrémleves pirított kolbásszalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-karfiolkremleves-piritott-kolbasszal-roberto-konyhahabol.htmlEz a leves garantáltan felmelegít a leghidegebb napokon is. Roberto konyhájaOrigoRoston sült tarja kelbimbóval és édes steakburgonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-rostonsult-tarja-kelbimboval-es-edes-steak-burgonyaval-roberto-konyhajabol.htmlEzúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Roberto konyhájaOrigoGyömbéres csicseriborsó-krémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171113-gyomberes-csicseriborso-kremleves-recept.htmlKitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest. Roberto konyhájaOrigoLekváros bukta Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-klasszikus-szilvalekvaros-bukta-roberto-konyhajabol.htmlEgyik kedvenc édességem a lekváros bukta. Szerintem szilvalekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvárral elkészítheted. Roberto konyhája--Spanyol kolbászos csicseriborsó-leveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161109-spanyol-kolbaszos-csicseriborsolevest-keszitett-rostas-robert-a-roberto-konyhajaban.htmlIsteni finom leves, az egyik kedvencem. Még a leghidegebb napokon is felmelegít! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.