Karfiolkrémleves pirított kolbásszal

Forrás: Roberto konyhája -
karfiol Roberto konyhája recept gasztronómia kolbász krémleves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a leves garantáltan felmelegít a leghidegebb napokon is.

Hozzávalók 6 főre

1 nagy fej karfiol ( 80 dkg)
20 dkg burgonya
500 ml laktózmentes tejszín
2 dl laktózmentes tej
2 fej sonkahagyma
1 szál adalékmentes kolbász
olívaolaj
só és bors

Karfiolkrémleves pirított kolbásszal Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a zöldségeket és mossuk meg alaposan. Szedjük rózsáira a karfiolt, rakjuk fazékba az apró kockákra vágott hagymával és krumplival. Adjunk hozzá 4-5 evőkanál olajat és közepes lángon gyakran kevergetve, majd fedővel lefedve pároljuk puhára a hozzávalókat. Kevergetés közben sózzuk és borsozzuk meg, öntsük fel az egészet a tejszínnel és kis lángon fedő alatt, gyakran kevergetve 10-15 perc alatt főzzük készre. Lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a 2 dl tejet és botmixszerrel turmixszoljuk le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.