Roberto konyhája csoki Narancs recept cupcake
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos narancs reszelthéj illata lengi majd be a konyhát, amikor sül majd a sok muffin. Kalandra fel!

Hozzávalók

A tésztához

• 24 dkg liszt
• 20 dkg porcukor
• 3 csapott teáskanál sütőpor
• csipet só
• 8 dkg vaj
• 240 ml hideg tej
• 2 tojás
• 1 db narancs reszelt héja

A krémhez

• 5 dkg vaj
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 db narancs reszelt héja
• 5 dkg tejcsokoládé a díszítéshez

Csokis-narancsos cupcake Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkción. Béleljük ki papírral a muffin-tepsit.
Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, a cukrot, a sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.

Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el rá a krémet. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és rakjuk 10 percre a hűtőbe. Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, majd keverjük fel alaposan (én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet). Töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsákunk. Díszítsük tejcsokoládé-cikkekkel és fogyasszuk egészséggel.

Gyömbéres csicseriborsó-krémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171113-gyomberes-csicseriborso-kremleves-recept.htmlKitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest. Roberto konyhájaOrigoFeketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-roberto-konyhajabol-feketelencse-fozelek-sult-debreceni-kolbasszal.htmlIsteni finomságot hoztam nektek újév napjára. Tudjátok, ha az év első napján lencsét esztek, gazdagság vár rátok egész évben. Roberto konyhája--Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-provance-i-csirkecomb-fokhagymas-spenotos-papardellevel.htmlIsteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére. Roberto konyhája--Burgonyakrémleves fehér cheddar sajttalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-burgonyakrem-leves-feher-chaddar-sajttal.htmlIlyen finom burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel! Roberto konyhája--Isteni finom tejfölös borjúraguleves Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161208-tejfolos-borjuragu-leves-roberto-konyhajabol.htmlEgy leves, ami a leghidegebb napokon is felmelegít! Fogyasszátok egészséggel! Roberto konyhája--Kolbászos lencseleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161012-rostas-robert-kolbaszos-lencseleves-receptet-mutat.htmlIsteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.