Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével

Forrás: Roberto konyhája -
fokhagyma Roberto konyhája csirke Rostás Róbert Provance gasztronómia csirkecomb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére.

Hozzávalók 4 személyre

• 8 db csirkealsócomb
• provance-i fűszerkeverék
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• ½ dl olívaolaj
• 40 dkg spenótos pappardelle

Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és mossuk meg a csirkecombokat. Reszeljük egy keverőtálba a vöröshagymát és a fokhagymából 3 gerezdet. Adjuk hozzá a provance-i fűszerkeveréket és az olívaolat, majd keverjük alaposan össze. Rakjuk bele a csirkecombokat, dörzsöljük bele a fűszert a combokba, és pácoljuk 1-2 órát a hűtőben.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vegyük elő a csirkecombokat, és rakjuk tepsibe. Süssük fólia alatt 40 percet, majd pirítsuk 15 percet fólia nélkül is, hogy jó ropogós legyen. Forraljunk sós vizet a tésztához, és főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le. Egy kevés olajon pirítsuk meg a maradék fokhagymát apróra vágva. Adjuk hozzá a főtt tésztánkat, és nagy lángon melegítsük fel, közben sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk a csirkecombokkal együtt.

Lekváros bukta Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-klasszikus-szilvalekvaros-bukta-roberto-konyhajabol.htmlEgyik kedvenc édességem a lekváros bukta. Szerintem szilvalekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvárral elkészítheted. Roberto konyhája--Egy igazi klasszikus hortobágyi húsos palacsintahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-hortobagyi-husos-palacsinta-roberto-konyhajabol.htmlÍme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus. Roberto konyhája--Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoIsteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoIsteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.