Burgonyaszuflé-recept Marton Adrienn konyhájából

Forrás: Privát séf -
burgonya gasztronómia szuflé Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A burgonya az egyik legsokoldalúbb étel. Ezúttal egy burgonyaszuflé receptet mutatok nektek, ami igazi különlegesség lehet a vacsoraasztalon.

Hozzávalók

2 ek. vaj, 3 tk. zsemlemorzsa, 2 nagy sárga héjú burgonya, 85 g gouda sajt (reszelt), 30 g parmezán sajt (reszelt), 2 ek. friss snidling, 2 db tojás, frissen őrölt fekete bors, 6 ek. tej (30 ml), pirospaprika

Burgonyaszuflé Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot.
3. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába.
5. A kivajazott formákba ¾-ig tesszük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)
6. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.

Cantuccini, házi tészta és a friss gamberihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171113-marton-adrienn-toszkan-kalandozasai-befejezo-resz.htmlSan Gimignano után tovább kalandoztunk, de most nem jutottunk messzire, csupán a konyháig, ugyanis egy híres olasz finomságot, cantuccinit készítettünk. Privát séf--Marton Adrienn toszkán kalandozásai Bolgheriben és San Gimignanóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171106-marton-adrienn-privatseg-bolgheriben-es-san-gimignanoban.htmlToszkán felfedezésem következő állomása Bolgheri volt. Ez a kis „ékszerdoboz” többek között arról híres, hogy itt készül az igazi sassicaia, ami a világ legdrágább borainak egyike. Privát séfOrigoÉdesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171030-edesburgonyachips-gyomberes-datolyas-martogatoval.htmlEgészséges és isteni finom nasi. Vajon mi kellhet még? Privát séf--Újabb gasztronómiai magyar siker Kölnben: díjazták a hidegen sajtolt meggymagolajathttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171030-ujabb-gasztronomiai-magyar-siker-kolnben-dijaztak-a-hidegen-sajtolt-meggymagolajat.htmlNemrég Németországban, Kölnben jártam a világ legnagyobb és legjelentősebb élelmiszeripari vásárán, az ANUGÁN. Az eseményen közel 110 ország, több mint 7400 kiállítója vett részt. Privát séf--Meggyel töltött kókuszos csokigolyókhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171017-meggyel-toltott-kokuszos-csokigolyok-marton-adrienn-receptje.htmlÉdességre vágysz, de nincs időd és kedved sokat pepecselni a konyhában? Akkor ezt az isteni kókuszos csokigolyót neked találták ki! Privát séfOrigoMézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170929-mezes-sargarepakremleves-sargarepachipsszel-marton-adrienn.htmlAz egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye. Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.