privát séf gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan 10 éve nyitotta meg kapuit az egyik kedvenc éttermem, mely a XII. kerület egyik jól ismert bevásárolóközpontjában található. A helyszín fantasztikus gasztronómiai menüvel ünnepli a jeles alkalmat, szeptember 21 és október 1 között, Zorván Róbert séf és csapata közreműködésével. Természetesen nem tudtam nemet mondani a telefonhívásra, amikor megkértek arra, hogy az elmúlt 10 év legsikeresebb étel kreációit kóstoljam végig. Gondoltam, hogy élményeimről, tapasztalatomról nektek is beszámolok.

Az eseményre a férjem kísért el és nagyon izgatottak voltunk, hiszen sokszor ettünk már itt, viszont most megízlelhettük egy menüben az elmúlt évek 10 legnépszerűbb ételét. Először eperkrémlevest kaptam, habkönnyű túrógombóccal, aminek köszönhetően újra felelevenedtek a nyári ízei. Az eper édeskés ízvilágát rendkívül jól ellensúlyozta az egyébként nagyon tartalmas túrógombóc. Igazi nosztalgikus élményt nyújtott a számunkra.

,,Először eperkrémlevest kaptam, habkönnyű túrógombóccal, aminek köszönhetően újra felelevenedtek a nyári ízei" Forrás: Marton Adrienn

A tartalmas gyümölcsleves után egy kora őszi hangulatú, grillezett füstölt gomolya sajtot fogyasztottunk, amit aszalt paradicsomból készült krémmel tálaltak. A füstölt gomolya grillezése nagyon finom roppanós kérget adott a sajt külső részének, ám belül hihetetlenül lágy maradt. Az aszalt paradicsom fanyarsága és krémes állaga, tökéletes kiegészítése volt a ropogós jellegnek. Az összetevők textúrájának eltérése és a külön-külön is jellegzetes ízek, egy nagyon intenzív élményt hoztak létre, aminek kipróbálását csak ajánlani tudom.

A gyümölcsleves után grillezett füstölt gomolya sajt következett aszalt paradicsom krémmel Forrás: Marton Adrienn

A harmadik fogás egy igazi amerikai ínyencség, amit se késsel, se villával nem lehetett „megközelíteni”, így maradt a kézzel evés, amit úgy gondolom, abszolút megbocsáthatunk a mézes chiliszószban fürdőző, fűszeres, pikáns csirkeszárnyaknak.

A harmadik fogás egy igazi amerikai ínyencség volt: mézes chiliszószban fürdőző, fűszeres, pikáns csirkeszárnyak Forrás: Marton Adrienn

Amerika után kicsit belekóstoltam a kelet ízeibe is, amit egy unisex ételként megalkotott thai saláta képviselt, gyömbéres csirkével. Enyhén csípős, de nem túl markáns ízvilágú, amit az étterem női vendégei előszerettel fogyasztanak, közöttük én is.

Amerika után ázsia ízei következtek, amit egy thai saláta képviselt, gyömbéres csirkével Forrás: Marton Adrienn

A menüt kezdetekben a hagyományos ételek képezték, majd később a vendégek kérésének eleget téve a távol-kelet ízvilága is felkerült az étlapra, úgy mint a sushi is. Emiatt a Bistro special elnevezésű étel keltette fel leginkább az érdeklődésemet. A kreációról megtudtam, hogy

,,Tartalmazott rákot, lazacot, vöröstonhalat és friss salátát, amit külön-külön is nagyon szeretek, ám így együtt úgy éreztem, mintha nekem találták volna ki" Forrás: Marton Adrienn

A hatodik fogásként maláj tésztát próbáltunk chilis csirkével, ami a neve ellenére egyáltalán nem volt csipős, így gyerekeknek is bátran ajánlom. Ezután egy mexikói pikáns, fűszeres ízvilág jelentkezett az étlapon. A csirke fajitas-t tortillában sütve, 3-féle mártogatóssal kínálták, ami olyan jól esett, hogy bármikor szívesen rendelném máskor is. Tipikusan olyan, ,,azt kapom, amit várok” étel. Az egyik kedvencem az omlós csirkemell lett, amit mozarellával és paradicsommal sütöttek és hihetetlenül illatos, parajos jázminrizzsel tálaltak.

A hatodik fogásként maláj tészta következett chilis csirkével, majd csirke fajitas-t tortillában sütve, 3-féle mártogatóssal Forrás: Marton Adrienn

A lazac is tökéletesen eltalálták, ropogós kérget sütöttek neki, ám egyálalán nem szárították ki a húsát, ami amúgy megjegyzem elég könnyen túlsüthető, ha nem figyelünk oda.

Desszertnek a mindig aduász brownie-t kóstoltuk meg vaníliafagylalttal, ami nagyjából 3 percig tartott. Ez úgy gondolom, mindent elárul... Természetesen ennyi étel mellé bőségesen fogyasztottunk az étterem limonádékínálatából. Én egy cukormentes narancsosat kértem, a férjem pedig egy epres limonádét.

,,Desszertnek a mindig aduász brownie-t kóstoltuk meg vaníliafagylalttal" Forrás: Marton Adrienn

A Top 10-es menüt végigkóstolva elmondhatom, hogy az étterem vendégeinek igencsak jó ízlése van. Boldogan ajánlom mindazoknak, akik szeretik a minőségi ízeket és nemzetközi konyhát. Ilyen gasztonómiai fejlődés mellett, már most kíváncsi vagyok arra, hogy mit hoz a következő 10 év. Remélem, majd arról is be tudok nektek számolni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.