privát séf gasztronómia zabkása Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A chia a babhoz, a kukoricához és az amaránthoz hasonlóan a maják és az aztékok mindennapi eledele volt. Neve a maják nyelvén erőt jelent, ami nem véletlen: a chiamag igazi energiabomba. Koncentrált szuperélelmiszer, amely nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat. Ezeken kívül a chiamag rendkívül gazdag antioxidáns összetevőkben. Ez az egyik alapja annak az öt zabkásareceptnek, amit ezúttal elhoztam nektek. 

Hozzávalók az alaphoz

1/3 befőttesüvegnyi zabpehely, 1 evőkanál chiamag, 100 g mandulatej, 100 g görög joghurt

Hozzávalók

1. Répás-fahéjas

1-2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
2-3 evőkanál reszelt répa
pekándió

Forrás: Videa

2. Áfonyás citromos

2 evőkanál áfonya lekvár
1 maréknyi áfonya
reszelt citrom héja

3. Barackos-csokoládés

1 evőkanál méz
1 teáskanál kakaópor
3 sárgabarack, héj nélkül
reszelt étcsokoládé

Forrás: Videa

4. Banános-diós

1-2 evőkanál méz
egy marék tört dió
egy maréknyi szeletelt banán

5. Piña Colada

1 teáskanál méz
1 maréknyi szeletelt mandula
1 maréknyi szeletelt ananász
kókuszreszelék

Mindennap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor Life TV-n.

Kulináris élmények Palma de Mallorca-nhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170816-marton-adrienn-palma-de-mallorca-n-nyaralt-csaladjaval.htmlIdén nyáron a családom egyik úti célja Mallorca volt. Kirándultunk, strandoltunk, várost néztünk. Imádtam az ott eltöltött egy hetet. Persze nem hagyhattam ki azt sem, hogy felfedezzem a spanyol gasztronómia „gyöngyszemeit”. Főzőtanfolyamra iratkoztam be, ahol egy spanyol séf mutatta meg nekem, hogy kell autentikus spanyol omlettet, katalán krémet és paella-t készíteni. Privát séf--Latte Art kreációk a World of Coffee 2017 kiállításonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170628-latte-art-kreaciok-a-world-of-coffee-kiallitason-marton-adrienn.htmlIdén Budapesten rendezték meg a World of Coffee 2017-et, ami Európa legnevesebb kávékról szóló eseménye. Én is ellátogattam, hogy találkozzak szakemberekkel, és inspirálódjak, hiszen a kávé és a gasztronómia sok ponton összefonódik. Privát séfThinkstockMarton Adrienn a különleges kávékról mesélthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170705-marton-adrienn-a-kulonleges-kavekrol-mesel.htmlHétköznap van, ami nálam szinte mindig hajnali ébredéssel kezdődik. Ilyenkor általában megiszom a reggeli kávémat, reggelizek és indulhat a munka. Ezen a napon is megbeszélés megbeszélést követett és kivételesen ottthon a nagy rohanásban nem kávéztam. Így vezetett az utam a Dohány utca egyik hangulatos speciality kávéházába. Privát séf--Marton Adrienn kulináris élménye a budapesti várbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170725-marton-adrienn-ujabb-gasztrokulturalis-elmenye.htmlA fiam, Maxim és Noel a Nagyinál nyaralnak, én pedig lopok magamnak pár órát a férjemmel, hogy romantikusan, kéz a kézben sétálgassunk a Várban. Privát séf--Így kell igazán jó BBQ-t készítenihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170524-marton-adrienn-igy-kell-igazan-jo-bbq-t-kesziteni.htmlAmikor Amerikában éltünk, sokszor kaptunk meghívást grillpartikra. Az egyik ilyen alkalommal ismerkedtem meg a barbecue fogalmával, amiről előtte teljesen más elképzelésem volt. A házigazda sokat mesélt arról mennyi munka és idő van egy-egy ilyen eljárással készült húsban, hiszen ez nem más, mint alacsony hőfokon történő sütés, lassan, hosszú órákon keresztül. Aznap este megkóstoltam az így készült marhaoldalast, ami felejthetetlen ízélményt hagyott maga után. Időközben pár éve hazánkat is elérte a 'füstön sütés szele', így nem volt kérdés, hogy megkóstolom a helyi BBQ-helyek különleges kínálatát. Privát séf--Marton Adrienn Egerben járt a családjávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170502-marton-adrienn-egerbe-latogatott.htmlA hazai városok közül nemrégiben Egerbe utaztunk a családdal, ahol a történelmi helyszínek bejárása mellett természetesen egy kis gasztronómiai kitérőt is tettünk. Privát séfThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.