A legfinomabb banánkenyér recept

Forrás: Thinkstock -
privát séf banánkenyér recept gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvencem az isteni, mézédes banánkenyér. Én így készítem el, most megmutatmom nektek a titkot, amitől garantáltan finom lesz.

Hozzávalók

2 ek. kókuszolaj, 4 nagy tojás, 3 ek. méz, 150 gr mandulaliszt, 3 nagy érett banán, 1 tk sütőpor, só, 120 ml kókusztej, 100 gr csokipasztilla.

Banánkenyér Forrás: Thinkstock

Hogyan kell elkészíteni?

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
3. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.
4. Egy másik edényben keverjük össze a mandulalisztet a sütőporral és a sóval. Majd adjuk hozzá a korábban összekevert folyékony keverékhez. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz.
5. Külön keverjük össze a kókusztejet a banánnal, amíg a keverék babaétel állagú lesz. A banános keveréket adjuk a korábban összekevert tésztaalaphoz. Homogén állagúra keverjük össze. Adjuk hozzá a csokipasztillákat.
6. Öntsük a masszát őzgerincformába és 45-50 percig süssük.
7. Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.
8. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.

Minden nap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor a Life TV-n.

Kulináris élmények Palma de Mallorca-nhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170816-marton-adrienn-palma-de-mallorca-n-nyaralt-csaladjaval.htmlIdén nyáron a családom egyik úti célja Mallorca volt. Kirándultunk, strandoltunk, várost néztünk. Imádtam az ott eltöltött egy hetet. Persze nem hagyhattam ki azt sem, hogy felfedezzem a spanyol gasztronómia „gyöngyszemeit”. Főzőtanfolyamra iratkoztam be, ahol egy spanyol séf mutatta meg nekem, hogy kell autentikus spanyol omlettet, katalán krémet és paella-t készíteni. Privát séfMarton Adrienn: Pop-up brunch kanadai ízekkelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170628-marton-adrienn-pop-up-brunch-kanadai-izekkel.htmlKépzeljétek, nemrég egyik barátnőmmel a XII. kerület egyik népszerű bevásárlóközpontjának éttermébe látogattunk, ahol Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek. Privát séf--Latte Art kreációk a World of Coffee 2017 kiállításonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170628-latte-art-kreaciok-a-world-of-coffee-kiallitason-marton-adrienn.htmlIdén Budapesten rendezték meg a World of Coffee 2017-et, ami Európa legnevesebb kávékról szóló eseménye. Én is ellátogattam, hogy találkozzak szakemberekkel, és inspirálódjak, hiszen a kávé és a gasztronómia sok ponton összefonódik. Privát séfThinkstockÍgy kell igazán jó BBQ-t készítenihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170524-marton-adrienn-igy-kell-igazan-jo-bbq-t-kesziteni.htmlAmikor Amerikában éltünk, sokszor kaptunk meghívást grillpartikra. Az egyik ilyen alkalommal ismerkedtem meg a barbecue fogalmával, amiről előtte teljesen más elképzelésem volt. A házigazda sokat mesélt arról mennyi munka és idő van egy-egy ilyen eljárással készült húsban, hiszen ez nem más, mint alacsony hőfokon történő sütés, lassan, hosszú órákon keresztül. Aznap este megkóstoltam az így készült marhaoldalast, ami felejthetetlen ízélményt hagyott maga után. Időközben pár éve hazánkat is elérte a 'füstön sütés szele', így nem volt kérdés, hogy megkóstolom a helyi BBQ-helyek különleges kínálatát. Privát séf--Debrecen, a hazai gasztronómia fellegvárahttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170511-debrecen-a-gasztrokulturalis-fellegvar.htmlDebreceni kolbász, mézeskalács, töltött káposzta, szürkemarha-gulyás. Ha a város jut eszünkbe, rögvest csupa-csupa finomságot társítunk hozzá, így nem meglepő, hogy a legautentikusabb magyar konyha otthonának is szokták nevezni. A családdal mi is meglátogattuk a várost, ahol bizony végigkóstoltuk az összes helyi ételkülönlegességet. Privát séfOrigoLátogatóban a lajosmizsei szamócaföldekenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170511-marton-adrienn-es-edvin-marton-a-lajosmizsei-szamocafoldeken.htmlElérkezett az eperszezon, így én is útra keltem, és egy igazi, magyar eper-, pontosabban szamócaföldet látogattam meg Lajosmizsén. De mi is a különbség az eper és a szamóca között? Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.