Marton Adrienn: Pop-up brunch kanadai ízekkel

Forrás: Marton Adrienn -
finom falat privát séf Kanada gasztro Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képzeljétek, nemrég egyik barátnőmmel a XII. kerület egyik népszerű bevásárlóközpontjának éttermébe látogattunk, ahol Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek.

A klasszikus ételek mellett olyan ínyencségnek számító, különleges alapanyagokat kóstoltunk meg, mint a házi füstölésű kanadai szalonna, mangalicahús a híres tenyésztőtől, Lackó Róberttől, juharszirup és friss tengeri halak, amik egyébként egyenesen Olaszországból érkeztek. A brunch kifejezés, az angol breakfast és lunch szavak összetétele, ez a reggeli és az ebéd helyetti étkezést jelenti.

Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek Forrás: Marton Adrienn

A menüsort elsősorban friss, organikus és bioalapanyagok jellemezték, és az ízkombinációk harmóniája. Az előételként felszolgált házi készítésű zabkása görög joghurttal nagyon ízletes volt. Izgatottan vártuk a folytatást. Az érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel mindkettőnk elképzeléseit felülmúlta.

Az előétel - házi készítésű zabkása görög joghurttal - után érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel került az asztalra Forrás: Marton Adrienn

Ám ami még ezen is túltett, az az érlelthús-válogatás, amely olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbász.

Az érlelthús-válogatás olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbász Forrás: Marton Adrienn

Személy szerint imádom az amerikai palacsintát, de eddig még ''csak'' hagyományos módon, juharsziruppal és sós vajjal kóstoltam. Anatoli séf még intenzívebbé tette a sós és édes ízek kombinációját, mivel úgynevezett „pulled pork" (tépett malachús) került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppal.

Anatoli séf még intenzívebbé tette az amerikai palacsinta sós és édes ízének kombinációját: tépett malachús került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppal Forrás: Marton Adrienn

Mindenkinek, aki szereti az ínyencségeket és a friss alapanyagokat rendhagyó tálalásban, megfűszerezve egy hihetetlenül kreatív séf kedvességével és tehetségével, akkor annak bátran ajánlom ezt a könnyed hétvégi brunchot és az éttermet is.

Marton Adrienn a Gourmet-fesztiválon járthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170530-marton-adrienn-a-gorumet-fesztivalon.htmlNincsen Gourmet Fesztivál eső nélkül... Ez a mondás az éves hagyományokon alapulva idén szerencsére majdnem megdőlt, hiszen a négy napból három szikrázó napsütéssel telt. Mivel tavaly mindössze egy napra látogattam ki, így idén megfogadtam magamnak, hogy csütörtöktől vasárnapig ''odaköltözöm'' a Millenáris szívébe. Örülök, hogy így tettem, hisz rengeteg kiállító ételkülönlegességét megkóstolhattam. Következzék az én élménybeszámolóm a hazai gasztronómia egyik meghatározó eseményéről, a teljesség igénye nélkül. Privát séfOrigoÍgy kell igazán jó BBQ-t készítenihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170524-marton-adrienn-igy-kell-igazan-jo-bbq-t-kesziteni.htmlAmikor Amerikában éltünk, sokszor kaptunk meghívást grillpartikra. Az egyik ilyen alkalommal ismerkedtem meg a barbecue fogalmával, amiről előtte teljesen más elképzelésem volt. A házigazda sokat mesélt arról mennyi munka és idő van egy-egy ilyen eljárással készült húsban, hiszen ez nem más, mint alacsony hőfokon történő sütés, lassan, hosszú órákon keresztül. Aznap este megkóstoltam az így készült marhaoldalast, ami felejthetetlen ízélményt hagyott maga után. Időközben pár éve hazánkat is elérte a 'füstön sütés szele', így nem volt kérdés, hogy megkóstolom a helyi BBQ-helyek különleges kínálatát. Privát séf--Debrecen, a hazai gasztronómia fellegvárahttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170511-debrecen-a-gasztrokulturalis-fellegvar.htmlDebreceni kolbász, mézeskalács, töltött káposzta, szürkemarha-gulyás. Ha a város jut eszünkbe, rögvest csupa-csupa finomságot társítunk hozzá, így nem meglepő, hogy a legautentikusabb magyar konyha otthonának is szokták nevezni. A családdal mi is meglátogattuk a várost, ahol bizony végigkóstoltuk az összes helyi ételkülönlegességet. Privát séfOrigoMarton Adrienn Egerben járt a családjávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170502-marton-adrienn-egerbe-latogatott.htmlA hazai városok közül nemrégiben Egerbe utaztunk a családdal, ahol a történelmi helyszínek bejárása mellett természetesen egy kis gasztronómiai kitérőt is tettünk. Privát séfThinkstockOlasz finomságok Gradóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170328-olasz-finomsagok-gradoban-marton-adrienn-szemevel.htmlPár évvel ezelőtt a családommal Olaszországban, Gradóban jártunk. Ez a csodálatos kisváros, Észak-Olaszország keleti csücskében, a Trieszti-öbölben, az Adriai-tenger partján fekszik, és méltán híres a fürdőhelyeiről, meg persze az ételeiről, így természetesen ez az utazásunk is egy kulináris körutazássá vált... Privát séf--Thaiföldi isteni gyümölcsökhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170303-marton-adrienn-thaifoldi-gyumolcsokrol.htmlThaiföldi utazásunk alatt végigkóstoltam az összes gyümölcsöt, amire lehetőségem adódott. Volt, amit a végsőkig imádtam, volt ami külsőre igazán meglepő élményt nyújtott, de összességében mindegyik ízlett. Úgy gondoltam írok egy kis beszámolót ezekről, ha bármelyik piacon ázsiai gyümölcsökbe botlanátok, legyen egy kis információtok róluk. Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.