Falatnyi Itália Miskolc szívében

tenger hal Miskolc Marton Adrienn tenger gyümölcsei
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy napsütéses, tavaszi hétvégén a családommal kirándulni voltunk. Akármelyik hazai városba, faluba is vigyen az utunk, előszeretettel látogatjuk meg a helyi éttermeket, hiszen az országunkon végigsöprő gasztronómiai fejlődés bizony vidéken is nyomot hagy. Ezen a hétvégén Miskolcra látogattunk, ahol igazi olasz hangulat tárult elénk.

Nem titok, imádom a tenger gyümölcseit, halas ételekből bármennyit képes vagyok megenni, de bevallom őszintén, itthon ritkán teszem ezt. Mivel sajnos nincsen tengerünk, ezért a halakhoz leginkább fagyasztott állapotban jutunk hozzá, ami rontja a minőséget, az ízt és az állagot.

,,Nem titok, imádom a tenger gyümölcseit, halas ételekből bármennyit képes vagyok megenni" - mondja Marton Adrienn Forrás: Marton Adrienn

Miskolcon azonban egy különleges étteremben jártunk, ahol friss tengeri ételeket ígértek. Azt mondtuk a férjemmel és a fiainkkal, hogy egy próbát megér, hiszen mindannyian imádjuk „Itália" ízeit, és kíváncsivá tett minket a hely.

S milyen jól tettük! Valami elképesztően finom és friss volt minden egytől egyig. A halakat hetente háromszor szállítják, Olaszország különböző halpiacairól érkezik az áru, így garantálva azt, hogy tényleg minőségi ételek közül válogathassunk.

Az előétel kardamommal, fahéjjal és mézeskaláccsal fűszerezett sült polip volt Forrás: Marton Adrienn

Volt szerencsénk megismerkedni az étterem séfjeivel is, akik elárulták, hogy külföldi gyakorlataik után Magyarországon szerettek volna dolgozni. Imádják az olasz konyhát, és a nagyvilágban szerzett tapasztalataikat egyesítve egy színes és változatos étlap sok-sok ínycsiklandó fogásával várnak mindenkit.

A hamisíthatatlan olasz vacsora része a panna cotta... Forrás: Marton Adrienn

Előételként kardamommal, fahéjjal és mézeskaláccsal fűszerezett sült polipot szolgáltak fel nekünk, ami bár meghökkentő ízkombináció volt, de imádtuk. Majd egy fehérboros rák érkezett az asztalhoz, zöldfűszeres mártással.

Főételnek egy klasszikus frutti di mare-t, azaz tenger gyümölcseit kaptunk spagettivel, amit fokhagymás, bazsalikomos, paradicsomos szósszal öntötték le. A tészta al dente volt, s az ízről és állagról rögtön érezhető volt, hogy házi készítésű.

...és a tiramisu is Forrás: Marton Adrienn

Persze a desszertek sem maradhattak ki a felsorolásból. Egy hamisítatlan olasz válogatással zártuk a vacsorát a fiaim nagy örömére. Panna cotta, tiramisu, mellé kaptunk egy kis pohárnyi limoncellót is.
Mindannyian nagyon jóllaktunk, és elégedetten konstatáltuk, hogy ilyen finom, olaszos ízeket itthon még sosem ettünk. A szakértelem, a minőségre való törekvés minden egyes ételen érezhető volt. Egy falatnyi „Itália" Miskolc szívében. Mi még biztosan visszatérünk ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.