Interjú a spirituális írónővel, Lorna Byrne-nal

Fotó: Helen Kremer -
ezoterika Lorna Byrne interjú spiritualitás őrangyal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lorna Byrne gyerekkora óta hallja és látja az angyalokat. Azt is megmondták neki, egyszer majd könyveket fog írni róluk, ahogy azt is tőlük tudta meg, hogy imádott férje hamarosan meg fog halni. Lorna szeptemberben Magyarországra jön, hogy találkozzon olvasóival, és az ott lévőket személy szerint, egyenként megáldja. Rendkívül izgalmas volt számomra, hogy egy ilyen különleges képességekkel megáldott emberrel beszélgethettem.

Mit gondolsz azokról az emberekről, akik bolondnak néznek, vagy nem hiszik el, hogy látod az angyalokat, és képes vagy kommunikálni velük?

Az nem számít, mit gondolnak rólam az emberek. Világszerte rengeteg ember érzi úgy, hogy a könyveimben leírt üzenetek segítenek nekik életük során. Ezek az emberek különféle vallásúak, és a hátterük is igen eltérő. Azoknak, akik nem hisznek semmiben, azt mondanám, mit veszíthetsz? Semmit! Csupán annak a lehetőségét, hogy te magad ráébredj, van egy saját őrangyalod, hogy van lelked, és hogy te magad egy csodálatos és szeretetre méltó ember vagy. És hogy te magad is úgy szomjazod a választ a nagy kérdésre: vajon több-e az élet annál, mint amit eddig tapasztaltál? Adj magadnak egy esélyt, és fedezd fel!

Lorna Byrne Fotó:: Helen Kremer

Előfordult olyan, hogy meg akartál volna szabadulni ettől a képességedtől?

Nem, miért akartam volna? Mióta az eszemet tudom, számomra ez a természetes.

Hogyan segítettek neked az angyalok, mikor a férjed elhagyta ezt a fizikai világot? Könnyebben el tudtad engedni őt?

Egyáltalán nem volt könnyű. Összetört a szívem, de Isten már így is tovább hagyta Joe-t életben, mint ahogyan az eredetileg meg volt írva. Én pedig hálás vagyok neki és az angyaloknak ezért. Tudom, hogy a mennyben van, és nem szenved többé. Tökéletes békére lelt. Azt is tudom, hogy bizonyos alkalmakkor velem van, ahogyan a gyermekeink és az unokáink mellett is ott van időnként. Isten megengedi, hogy a lelkek visszatérjenek szeretteikhez, amikor nagy szükségünk van rájuk.

Akkor is segíthetnek az angyalok, ha konkrétan nem kérjük meg őket rá?

Igen, az angyalok akkor is segítenek, ha nem kérjük őket. Az őrangyalod igen különleges angyal. Ő csakis a tiéd, és senki másé nem lehet. Feltétel nélkül szeret téged. Mindig hisz benned, akkor is, amikor mások esetleg lemondanak rólad. Végigkíséri az életedet, ha kell, új irányba terel, és segít, hogy teljesíthesd a sorsfeladatodat, és boldog emberként élhess.

"Azt is tudom, hogy bizonyos alkalmakkor velem van, ahogyan a gyermekeink és az unokáink mellett is ott van időnként" Fotó: Helen Kremer

Hogyan tudja egy „átlagember" a legegyszerűbben felvenni a kapcsolatot az angyalával?

Mondd azt magadnak, hogy „én mostantól hiszek az őrangyalomban"! És kérj tőle egy egyszerű jelet. A leggyakrabban egy fehér toll megjelenésével üzennek az őrangyalaink.

Mi is megláthatjuk, hallhatjuk őket? Létezik erre egy hatásos módszer?

Ha például sétálsz az utcán, és hirtelen olyan gondolatod támad, hogy inkább balra fordulnál ott, ahol eredetileg jobbra mentél volna. Azt tanácsolnám, hogy fordulj csak balra, mert lehet, hogy az őrangyalod próbál jelezni neked. Esetleg a füledbe suttog. Ne is keress magyarázatot, egyszerűen csak meg szeretné tanítani neked, hogyan tudod meghallani őt. Ezt a gyakorlatot mindennap elvégezheted. De minden ember máshogyan képes érzékelni az angyalok jelenlétét. Sokan vagyunk, akik érzékeljük az őrangyalunk közelségét, és ennek még tudatában is vagyunk. Mások érezhetik úgy, mintha valaki finoman megérintené őket, esetleg lágyan megfújná az arcukat, a kezüket vagy a lábukat.

Hány angyal van egy ember mellett? Csak egy őrangyalunk van?

Én egy ember mellett mindig csak egy őrangyalt látok, de számos angyal jön-megy körülöttünk, azért, hogy segítsenek nekünk. De az őrangyalunk az, aki engedélyt ad a többi angyalnak, hogy beavatkozhassanak, ha szükséges. Körülötted lehet például a tanító angyalod vagy több olyan angyal, akinek épp nincs semmi feladata, vagy akár az erő angyala. De még Mihály arkangyalt is hívhatod, hogy segítsen, azonban csak rövid időre. Ezek az angyalok nem maradnak melletted, de az őrangyalod mindig melletted van, egyetlen pillanatra sem hagy magadra, így valójában sosem vagy egyedül.

"Minden ember máshogyan képes érzékelni az angyalok jelenlétét" Fotó: Helen Kremer

Előfordul, hogy az arkangyalok valamelyikének segítségét kérjük. Jól tesszük ezt? Miben tudnak ők segíteni?

Bármikor segítségül hívhatod az arkangyalokat, bármilyen ügyről legyen is szó. Mindnyájunkon segítenek, nemtől, kortól, vallástól függetlenül.

Előfordul olyan, hogy egy angyali minőség emberi testben leszületik a Földre?

Picit zavarba jövök, amikor ilyen kérdést kapok, de az angyalok megnyugtattak, hogy az a jó, ha az emberek megtudják az igazságot. A válasz: nem. Az angyalok Isten alkotta teremtmények, réges-régen teremtette őket. De te vagy én sokkal többek vagyunk, mert nekünk van lelkünk, amelyet Isten önnön fényéből teremtett, így őrzünk belőle egy darabkát magunkban. Ezért is szeretnek az angyalok a közelünkben lenni, Isten fényét érzik bennünk.

Mi, emberek segíthetjük az angyalok munkáját?

Igen, például azzal, ha ki mered mondani, hogy igenis, hiszek az angyalokban. Arra szoktam kérni az embereket, hogy legyenek az én, illetve az angyalok nagykövetei. Ennek csodás módja, ha például kölcsönadják az általam írt könyvek egyikét valakinek, aki nem hisz az angyalokban, vagy akár ajándékba adják egy vadidegennek. Könnyen lehet, hogy ezzel életet mentesz, mert reményt és szeretetet adsz általa valakinek.

Előfordul olyan, hogy egy angyal elfordul a fénytől? Mi okozhat ilyet?

Csupán egyetlenegyszer fordult elő, és Isten azt mondta, többé nem történhet ilyesmi.

Mit tapasztalsz, nyitottabbak lettek az emberek a spiritualitásra az elmúlt évek során?

Mióta könyveket írok, és sokféle emberrel van szerencsém beszélgetni, úgy érzem, hogy még a nem vallásos emberek és a cinikusok is nyitottabbak ezekre a témákra. Férfiak, nők, gyerekek mind egyre tudatosabban élik meg a saját spiritualitásukat. Már tudják, hogy van lelkük, és egyre többet szeretnének tudni. Mindnyájunknak fejlődnünk kell spirituálisan. Ahhoz, hogy megváltoztathassuk ezt a világot, hogy olyan hely legyen, ahol mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amely tele van szeretettel és könyörülettel. Ehhez arra van szükség, hogy segítő kezet nyújtsunk egymásnak, feltételek nélkül. Ezt pedig nap mint nap megtapasztalom. A gyerekek nagy része egyre inkább tudatában van a spiritualitásának, a tizen- és huszonévesek megtapasztalhatják, hogy az őrangyaluk önbizalmat ad nekik, és abban is segít, hogy könyörületesek és megértőbbek legyenek másokkal. Én mindennap imádkozom azért, hogy mind megtaláljuk a módját annak, hogy spirituálisan fejlődjünk.

"Férfiak, nők, gyerekek mind egyre tudatosabban élik meg a saját spiritualitásukat" Fotó: Lari Järnefelt/Felt Fotograf

Milyen benyomást tettek rád a magyar olvasóid, amikor utoljára itt jártál Magyarországon?

A magyar emberek megérintették a szívemet. Láttam, hogy őszintén szeretnének többet tudni az őrangyalukról és a többi angyalról, valamint elhunyt szeretteikről, akik mind körülvettek bennünket. Az angyalok azt mondták nekem, hogy a magyarok nagyon kedvesek, és hogy mostanra igen erőssé is váltak, aminek örültem. Természetesen a nemzet angyala is jelen volt ezen a találkozón. Nagyon várom, hogy visszatérjek Magyarországra, és láthassam a szeretet fényét, amely mindenkiből sugárzik.

Milyen hangulatú szokott lenni egy-egy ilyen találkozó az olvasóiddal? Most mire számíthatunk, amikor személyesen találkozunk majd itt Magyarországon?

Erre nehéz pontos választ adni, de megpróbálom. Már most tudom, hogy a közeledő találkozónkon még több angyal lesz jelen. Minden egyes lecke más és más, az angyalok pontosan tudják, éppen mit kell a jelenlévő embereknek átadnom, hogy segítsük a spirituális fejlődésüket. A találkozó egyik legfontosabb része, amikor megáldom az ott lévő embereket. Gyógyulást kérek számukra, legyen a probléma fizikai, mentális, érzelmi vagy spirituális. Azt nem tudom megmondani, hogy pontosan mi is történik ekkor, de tudom, hogy ha tudnád, nem jutnál be a terembe, mert annyi ember akarna részt venni. Magammal hozom a szeretetemet, és átadom mindenkinek, vallástól és hittől függetlenül. Isten és az angyalok megengedik nekem, hogy minden egyes embert egyenként megérintsek, és megáldjak, ezzel is elősegítve a spirituális fejlődésüket.

Lorna Byrne-ról

1953. március 25-én született Írországban. Író és békenagykövet. Legismertebb szerzeménye a 2008-ban íródott Angyalok nyelvén (eredeti címe: Angels in my hair) című könyv, melyet több mint 50 országban, 30 nyelvre fordították le. Byrne elmondása szerint veleszületett képessége, hogy látja a bennünket körülvevő szellemeket, angyalokat.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.