Peller Mariann: "Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük"

blog Peller Mariann Erdélyi Mónika Utazás a lelked körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erdélyi Mónika határozott, vezető, karakán, véleményét nyíltan vállaló, az irányítást és egyben az életét a saját kezében tartó személyiség. Ezt a példát látta édesanyjától, aki szintén egyedül nevelte fel Mónikát. Mónikának valamiért osztoznia kell édesanyja sorsában. De vajon tényleg kell? Nem vagyok ebben biztos...

Sokkal inkább úgy érzem, óriási lehetőséget kapott ebben az életben, hogy ezt a karma kört megtörje és lezárja. Az kétségtelen, hogy nem volt könnyű dolga a férfiakkal, mert bár Mónika igazán nőies nő, az az anyai minta, ami a génjeiben is kódolódott, erősebbnek bizonyult a tipikus női szerepeknél. Gondolok itt az alárendelt, befogadó, elfogadó, lágy, csöndes, szolgálatkész nőiségre. Még bőven lenne lehetősége és ideje is arra, hogy megtörje ezt a karmát, ha szeretné, de nem vagyok biztos benne, hogy nem érzi jól magát a határozott irányítói szerepben. Miért is ne érezné, hiszen az sem rosszabb, csak más.

,,Mónika igazán nőies nő, az az anyai minta viszont, ami a génjeiben is kódolódott, erősebbnek bizonyult a tipikus női szerepeknél" Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Sokat gondolkodtam az Utazás a lelked körül felvétele után, mert ez volt az egyetlen alkalom, hogy Gyurkó Katalin, védikus asztrológus nem találta meg a vendégem szívéhez vezető utat. Szinte semmi olyat nem tudott mondani neki, amit Mónika igaznak talált volna. Ha esetleg volt is ilyen, azt is rossz szájízzel ismerte el, hozzátéve, hogy ez szinte mindenkire igaz. Az is igaz, hogy Kati nem feltétlenül csak hízelgő tulajdonságokat sorolt az asztrológiai képletet tanulmányozva.

Amikor például Kati azt mondta Mónikának, hogy a sorsa sok olyan helyzeteket produkál, amikben megtanulhatja az önállóságot, ő azonnal visszakérdezett: „még ennél is önállóbb legyek, mit kell még ezen megtanulnom?!" Akkor megértettem, hogy ő teljesen másként szemléli a saját életét. Az ő szemszögéből valóban feleslegesnek tűnik tovább tanulni az önállóságot, hiszen folyamatosan egyedül kell helyt állnia. De ha az ember felteszi a spirituális szemüveget, és úgy próbál meg kívülről rátekinteni a saját életére, akkor észreveheti az ismétlődő jeleneteket, amik újra és újra visszatérnek, amíg új megoldást (viselkedési formát, reakciót) nem találunk a megoldásukra.

,,Ha az ember felteszi a spirituális szemüveget, és úgy próbál meg kívülről rátekinteni a saját életére, akkor észreveheti az ismétlődő jeleneteket, amik újra és újra visszatérnek" Forrás: Thinkstock

Mindehhez az kell, hogy merjünk szembe nézni a saját hibáinkkal is. Egy asztrológiai elemzésnek nem arról kell szólnia, hogy a jó tulajdonságainkat kidomborítja, és azokat, amelyek az életünket, a fejlődésünket hátráltatják, elhallgatja. Nem! Pont abból tudunk tanulni, ha tudatosítjuk magunkban, hogy mi, hol hibáztunk? Mi az a csapda, amibe újra és újra belesétálunk, mert mindig az első, rögződött, ösztönből jövő, de hibás viselkedési formát választjuk? Komoly tudatosságra, odafigyelésre, szemfülességre van szükség, hogy önmagunkat, és ezt a viselkedési mintát nyakon csípjük, majd megváltoztassuk. De nem lehetetlen ez a dolog!

Amikor eljutottam egy látóhoz egyszer, sorolni kezdte a negatív tulajdonságaimat. Olyan volt, mintha beállítottak volna egy jéghideg vízesés alá. Ha hagyom, hogy az egóm reagáljon, megsértődöm, felpattanok, elküldöm melegebb éghajlatra, és elviharzom.

De csöndesen bólogattam, és igyekeztem megjegyezni mindent, amit fontosnak éreztem, különös tekintettel azokra az állításaira, amiket végképp nem éreztem igaznak. Csak hogy egyet említsek: azt mondta, sokkal több és mélyebb negatív gondolatot, érzelmet hurcolok magamban, mint amivel szembe merek nézni. Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük. Nem gondoltam, hogy ez így van, de korábban egy gondolat beleégett az agyamba. Müller Pétertől származik, és ez a lényege: amikor úgy érzed, hogy ez egy kicsit sem igaz rád, na, akkor légy résen, mert ott van a kutya elásva, csak túlságosan az egód irányít, és nem vagy hajlandó szembe nézni a valósággal!

,,Nem nyitom ki lelkem fiókjainak háromnegyedét, mert rettegek, hogy mit találok bennük" Forrás: Thinkstock

Nem baj, ha vannak rossz tulajdonságaink, gonosz gondolataink, fájdalmas sértettségünk, sebeink, melyeket nem hagyunk begyógyulni. De jót akkor teszünk önmagunkkal, ha ezekkel is szembe merünk nézni. Miután leírtam őket, olyan volt, mintha a kezemen keresztül kifolytak volna belőlem. És ezzel felszabadult egy csomó hely az újaknak, amiknél ügyelni fogok, hogy elsősorban jó, pozitív gondolatok és érzések legyenek.

Peller Mariann Erdélyi Mónikával beszélgetetthttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170612-peller-mariann-erdelyi-monikaval-beszelgetett-az-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorban.htmlEzúttal Erdélyi Mónikával beszélgettem a Life Tv-n futó Utazás a lelked körül című tévéműsoromban. Peller Mariann--Peller Mariann reinkarnációs utazásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170602-peller-mariann-reinkarnacios-utazasa-blogbejegyzeseben.htmlA bizonyosság iránti vágy és a végtelen kíváncsiság hajtott egy reikiutaztatást végző nő otthonába... Peller MariannThinkstockPeller Mariann interjúja Szinetár Dórávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170602-peller-mariann-interjuja-szinetar-doraval-utazas-a-lelked-korul.htmlEzúttal Szinetár Dóra vallott legmélyebb érzéseiről. Utazás a Lelked körül Peller Mariannal a Life TV-n, minden pénteken. Peller Mariann--Peller Mariann az agykontrollrólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170531-peller-mariann-blog-agykontrollrol.htmlCsonka Bandi a családunk imádott, jó barátja. Áldott jó lélek, ritka tiszta ember, tiszta szándékkal, jóindulattal, empátiával és nyitottsággal. Jó pár évvel ezelőtt elvégzett egy agykontrolltanfolyamot. Peller Mariann--Peller Mariann Csonka Andrással beszélgetetthttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170529-peller-mariann-csonka-andrassal-beszelgetett-az-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorban.htmlVendégem ezúttal Csonka András volt a Life Tv-n futó új sorozatomban, ami az Utazás a lelked körül címet viseli. Olvassátok szeretettel Bandi őszinte kitárulkozását. Peller Mariann--Peller Mariann és Polyák Lilla a mélypontokrólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170517-peller-mariann-es-polyak-lilla-a-melypontokrol-meselnek.htmlLilla elmesélte, hogy életében fontos szerepet játszik a spiritualitás, jó ideje keresi a hiteles embereket, akikből sugárzik valami megfoghatatlan erő, amiből azonnal érzi az ember, hogy az illető többet ért a világ dolgaiból, mint ő maga. Peller MariannThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.