Müller Péter: Hogy valaki szeret-e vagy sem, onnan tudod, ahogy rád nevet

Forrás: Shutterstock -
mosoly bölcsesség Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 319. rész.
„Hogy valaki szeret-e vagy sem, onnan tudod, ahogy rád nevet" Forrás: Shutterstock

Az „ahogy" itt fontos szó. Mert sokféleképpen lehet nevetni. Van hamis mosoly és hamis nevetés is. Az „ahogy" itt azt jelenti, hogy belülről nevet, szívből nevet, mert jó neki. Jó veled, és jó önmagával is. Mi, felnőttek már megtanultunk hazudni, sírni. Nevetni tudunk hamisan is. De a gyereknevetésnél látod, mire gondolok. Még a pici babák is ismerik. Anyák számára nincs nagyon öröm és felejthetetlen emlék, mint amikor a kicsi babájuk rájuk nevet. Nem az, amikor sír és bömböl, s eltorzult arccal követelőzik, hanem amikor ránevet az anyjára.

Adakozó, hálás mosollyal. Itt erről a nevetésről van szó. Erről a szívből jövő derűről.

És ez kivétel nélkül megjelenik bennünk, az arcunkon és a szemünkben, amikor igazán szeretünk, s bennünket is szeretnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.