Müller Péter: "A nagy barátságok éppolyan ritkák, mint a nagy szerelmek"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség barátság Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 297. rész.

Barát az, aki figyel rád. Akinek megmutatkozhatsz. Akinek megfogalmazhatod a legtitkosabb gondolataidat. Ritka az ilyen ember. Mindenki önmagát mondja, saját lelke bajától akar szabadulni.

,,A nagy barátságok éppolyan ritkák, mint a nagy szerelmek" Forrás: Thinkstock

Csak fél füllel hallgat téged, nem odaadó lélekkel, hanem türelmetlen, arcára kényszerített mosollyal, miközben belül szövi már, hogy ő mit fog mondani.

Alig várja, hogy a párbeszédben ő következzen, és ő mondja-mondja végre a magáét, a saját monológját. Szeret beszélni önmagáról, s ezért képtelen figyelni rád. Mint a rossz szex, olyan az ilyen beszélgetés: a másik a saját örömét keresi csupán, és otthagy téged, kielégületlenül. Beszélni könnyű – meghallgatni nehéz. Igazi barátja csak annak lehetsz, akit meghallgatsz. És a te barátod csak az lehet, aki téged, mint önmagánál is fontosabbat, meghallgat.

Ezért ritka az igaz barátság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.