Müller Péter: "Ahol nem szeretnek, onnan előbb-utóbb menj tovább!"

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 291. rész.
,,Ahol nem szeretnek, onnan előbb-utóbb menj tovább!" Forrás: Thinkstock

Persze csak akkor, ha megteheted. Ha eljött az ideje. Sokáig azt hittem, hogy szeretet az is, ha csakis én szeretek. Elég, ha adok – nem baj, ha nem kapok. Azt hittem, ilyen a krisztusi szeretet is – de tévedtem! A szeretet kölcsönös, együtt élmény. Minden szeretet: összeszeretés, egymást szeretés. Más szó rá a Harmónia. Ez is csak akkor van, ha valami együtt szól, ha kölcsönös. Az ölelés: kölcsönös. Az igazi szeretkezés: együtt élmény. És egy jó párkapcsolat is az. Azért ritka manapság, mert másik ember is kell hozzá. Még az önmagam szeretete sem magányos élmény: van bennem Valaki, akit szeretek, és Ő szeret engem, ez adja lelkem harmóniáját, hogy „jól vagyok magammal", és a reményemet, hogy rátalálok arra, aki ezt az adást veszi. Vagy ő talál rám, mert a szeretet ugyanúgy hiányzik neki, mint nekem! Hiányzik a szívének, hogy másokért is verjen! Mert ez az életünk legboldogabb csúcsélménye - de csak akkor, ha ez kölcsönös.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.