Müller Péter: "Az öröm ott van lelkünk mélyén"

Forrás: Thinkstock -
boldogság öröm Müller Péter corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Sok levelet kaptam az örömről szóló cikkemre. Mindenki a saját öröméről írt, mert mindenki öröme más. Barátom világhírű söröskorsógyűjtő. Ismeri a spirituális könyveimet, és megkérdezte: van-e a mennyországban söröskorsó? Mert neki csak abban van az öröme. Nekem az írásban. Írhatok odaát? És kinek? S lesz-e tánc annak, aki táncolni szeret? S lesz-e horgászás a mennyben? Százféle dologtól repülhet a lélek!

Attól függ, hogy ki mit szeret. Egy biztos. Repülni kell hozzá!

Százféle dologtól repülhet a lélek! Forrás: Thinkstock

Ezt mindenki érzi. Hogy öröme szabad, akkor is, ha fárasztó és nehéz dolgot csinál. Észre sem veszi, hogy telik az idő. Nincs elmúlás, nincs halál! Mondjuk is: „Fel vagyok dobva!" Mitől? Attól, hogy nem húz le a félelem és a kilátástalanság.

Az öröm ott van a lelkünk mélyén. Tudom, mert amikor előadást tartok, minden esetben felhozom magamból. Akkor is, ha fáradt vagyok, vagy nagyon szomorú. És ha sikerül, akkor másokból is feljön. Nem azt mondom, hogy „örülni akarok!", hanem kidobom azokat a lelki homokzsákokat, amelyektől nem tudok repülni.

Az önfeledtségnek van egy technikája. Szabadulóművészet. Lényegében a meditáció is az. Elengedem magam. Rábízom magam a jó szélre. Az öröm lelkünk anyanyelve.
Ott él bennünk, és akiből feltör, elkezd az anyanyelvén énekelni. De mindenkinek saját dala van!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.