Müller Péter: "Megbocsátani azt jelenti...."

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter megbocsátás corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 270. rész. 

Ez egy nagyon mély gondolat. Az első pillanatban azt hiszed, nem is igaz. Pedig az.

Müller Péter: „Megbocsátani azt jelenti, hogy megérteni” Forrás: Thinkstock

„Bocsáss meg nékik, uram, mert nem tudják, mit tesznek!” – mondja Jézus a gyilkosairól. A tudás, az élet- és emberismeret felülírja az érzéseket. Mert érzés az érzést nem tudja oldani. Olyan nincs, hogy mostanáig gyűlölöm, mától szeretem.

Mostanáig táplálom a sérelmeket, és holnaptól már nem fáj.

De ha megértem, miért karmol, harap és sért és megaláz, hogyha tudom, miért ilyen, megsajnálom. Rossz neki. Rosszabb, mint nekem. A méreg, amivel megszúrt, neki rossz, mert benne van. Neki rossz így élni, neki rossz így megöregedni, szegénynek. A megértés begyógyítja a sebedet. És bölcsebbé tesz. És erőssé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.