Lázár Chef receptjei Mexikó chili sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

a tésztához:

2 csomag elősütött tortillalap

a húsos töltelékhez:

45 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsomkonzerv (400 g)
1 doboz bab-kukorica mix (200 g)
3 evőkanál étolaj
1 darab kápiapaprika
8 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fekete törött bors
1 teáskanál só
chilipaprika, zöld erőspaprika-szeletek ízlés szerint

a tejfölszószhoz:

3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
a tálaláshoz:
1 fej zöldsaláta
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
grillezett kukorica

Elkészítési idő: 30 perc

A darált húst a szeletelt fokhagymával együtt nagy lángon, kevés étolajon hirtelen megpirítjuk. Ne sózzuk, így hamarabb megpirul. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kápiapaprikát és a paradicsomkonzervet. 5 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, majd sózzuk és borsozzuk. 10 perc forralás után hozzáadjuk a chili- és a zöld erőspaprika-szeleteket - ha nem szeretjük a csípős ízt, ezt kihagyhatjuk. A tortillalapokat pár csepp vízzel meglocsoljuk, serpenyőben vagy mikróban langyosra melegítjük, majd megtöltjük a töltelékkel: a vizezett és meglangyosított tortillalapot megkenjük fokhagymás tejföllel, rátesszük a vágott saláta- és vöröshagyma-szeleteket, valamint az apróra vágott petrezselymet. A húsos tölteléket a közepén hosszában elhelyezzük. Szorosan feltekerjük, ferdén félbevágjuk, majd felmelegítve, grillezett kukoricával tálaljuk.

Extra tipp:

Fogyasztás előtt 5-10 percet várjunk, hogy a tészta belülről magába szívja a húsos szaftot. Fóliába tekerve remek utazó-túrázó szendvics is, és előre egy nappal is elkészíthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.