Lázár Chef receptjei saját kezűleg málnaszörp sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ha egyszerre túl sok málna termett, és már nem tudod tárolni, esetleg aggódsz, hogy megromlik, készíts belőle álomfinom házi málnaszörpöt!

Hozzávalók:

1 kg málna
1 kg kristálycukor
a hígításhoz:
víz vagy szóda

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A már nem túl szép málnákat összegyűjtjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összekeverjük, majd 1 napig állni hagyjuk. Ezután átpasszírozzuk egy sűrű szitán, és üvegekbe töltjük. 1:8 arányban vízzel vagy szódával hígítjuk. Lehűtve fogyasztjuk.

Extra tipp

A gyümölcsöket fagyasszuk le, majd használjuk jégkocka helyett.
Halburger kezdő grillezőknek tejfölös avokádóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140627-lazar-chef-a-halburger-kezdo-grillezoknek-tejfolos-avokadoval-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoFokhagymával tűzdelt báránycomb párolt répávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140627-lazar-chef-a-fokhagymaval-tuzdelt-baranycomb-parolt-repavall-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoÍgy készíts tökéletes kovászos uborkát!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140721-lazar-chef-a-hazi-kovaszos-uborka-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.