Csonka András: Még Benke Laci bácsi is elégedetten csettintene, ha olvasná...

Forrás: Csonka András -
Fördős Zé blog szakács Csonka András főzés Borbás Marcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András hétfői blogja a Life.hu-n.

Szia, Anyu! Tulajdonképpen pezsgőt kéne bontanom, mert hosszú évek fantáziaszegény főzéspróbálkozásai után végre nem csirkemellfilében látom a megoldást. Tudod, hogy hány szakácskönyvet vettem az évek során! Jó, azért még mindig nem az őzgerinc az életem célja, de mivel a héten csak két estém volt foglalt, arra gondoltam, most van egy kis időm próbálkozni. Bár ez hülyeség, a főzés nem esti program, csak gondoltam, keresek valami indokot. Dodi, a nővérem még évekkel ezelőtt meglepett egy kézzel, csak nekem írott szakácskönyvvel a saját receptjeiből. Ebből választottam most ki a jó kis pecsenyehúst, amihez ugye sertéscomb kell. Ennek a hírnek Józsi, a hentes barátom örült leginkább, akinél már szinte bérletem van a csirkemellfilére. Fördős Zé szakácskönyvéből választottam a finomfőzeléket, ami tökéletes klasszikus. Még Benke Laci bácsi is elégedetten csettintene, ha olvasná... Mondhatjuk, nem komplikált menü, de valahol el kell kezdenem.

Még Benke Laci bácsi is elégedetten csettintene, ha olvasná... Forrás: Csonka András

Indulhat a célzott vásárlás, és micsoda szerencse, hogy egy ilyen főzős napomon pont összefutok a zöldségespult mellett Borbás Marcsival, akitől gyorsan szaktanácsokat kérek, jó előre gondolva arra a tervre, amikor spagettit szeretnék csinálni rákkal.

Micsoda szerencse, hogy egy ilyen főzős napomon pont összefutok Borbás Marcsival Forrás: Csonka András

Minden rendben, cekkereimmel befarolok a konyhába, és indulhat a mandula. Legfőbb megállapításom, hogy minden baromi sokáig tart. A hús legalább másfél órán át vacakol a sütőben, szóval azért arra ne számítson senki, hogy ezt naponta újrakezdem! Minden tiszteletem a családanyáké, akik gyereknevelés, takarítás és persze a munka mellett még a főzésre is megtalálják az időt. A konyhai felfordulásról inkább már nem is írok. Az hozzám tartozik. Egyébként nézd meg a fotókat, nem is sikerült rosszul, ugye? Az íze is olyan volt, hogy biztos nem küldeném vissza a teli tányért az étteremben. Persze a mélyhűtőbe is jutott a főzelékből.

Egyébként nézd meg a fotókat, nem is sikerült rosszul, ugye? Forrás: Csonka András

Tőlem szokatlan módon még rendet is csináltam a konyhában, na persze csak úgy módjával.
A könyvespolcon pedig csinálok egy kis helyet, hogy elférjen majd az első szakácskönyvem is.
Arra azért még alszunk egy párat. Sok puszi!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.