Károly herceg elárulta, milyen lesz majd uralkodóként

Forrás: AFP/Ben Stansall -
Károly herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közelgő születésnapja alkalmából készített átfogó riportot Károllyal a BBC, amelyben a herceg elárulta, milyen lesz majd királyként.

Károly herceggel a BBC készített egyedülálló riportot annak 70. születésnapja alkalmából. A műsort ugyan még nem adták le, részleteket közöltek az anyagból. Károly itt beszél először és valószínűleg utoljára az előtte álló feladatról, vagyis a királyságról. Elárulta, milyen uralkodó lesz, vagy milyen nem lesz majd.

Károly herceg uralkodóként visszafogottabb lesz Forrás: AFP/Ben Stansall

„Nem leszek egy mindenbe beleszóló uralkodó... Nem vagyok olyan buta” – mondta Károly, aki

korábban hajlamos volt kifejezni aggályait és véleményét,

de uralkodóként jóval visszafogottabbnak kell majd lennie. A napi politikában ugyanis a szabályok szerint nem szólhat bele a mindenkori uralkodó, a herceg azonban bevallotta, nem tudja pontosan, mi az, ami beleszólásnak számít. „Ha az beleszólás, hogy már 40 éve aggódom a belső városok állapotáért és az ott élő emberek életkörülményei miatt, akkor ez egy olyan beleszólás, amire büszke vagyok”mondta Károly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.