Csernus Imre azt mondja: két ember kell a szexuális zaklatáshoz

nők metoo Csernus Imre Lilu szexuális zaklatás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csernus Imre szerint manapság a nők egyre keményebbek, a férfiak pedig elkezdtek egyre puhábbá válni, de nemcsak erről, hanem a szülők felelősségéről és a szexuális zaklatásokról is elmondta a véleményét. 

Csernus Imre pszichiáterrel Lilu készített interjút, melyben a nők és férfiak közötti különbségről, valamint a metoo kampányról is kikérte a szakember véleményét.

Csernus szerint a férfiak manapság egyre puhábbá, a nők pedig egyre keményebbé válnak. "Úgy lesztek maszkulinná, hogy észre sem veszitek" - mondta Csernus Imre. Ugyanakkor szerinte a magyar nőknek komoly önbizalomhiányuk van, ennek kialakulását egy összetett folyamatnak látja. "A szülők általában nem tanítják meg a lánygyermekeiket az öröm és a fájdalom megfelelő kezelésére. Általában a mai kölyköknek ki van nyalva a s*gge ezerrel racionális szempontból, érzelmi szempontból viszont kevésbé" - fogalmazott.

A metoo kampányról is kifejtette véleményét: "Én azt gondolom, hogy a vásár két embren múlik. Tehát hogy ha ilyen sok nő jelentkezett, akkor miért hagyták magukat? Mi az ő felelősségük?" - mondta a pszichiáter. Hozzátette: mindig van az eladó és a vásárló felelőssége.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a metoo mozgalommal a hollywoodi hírességek Harvey Weinstein októberben kirobbant botránya nyomán álltak elő, a filmmogult több mint száz nő vádolja szexuális zaklatással, erőszakkal. Ezután hazánkban is több ismert férfit vádoltak meg szexuális zaklatással. Először Marton László ügye osztotta meg a nyilvánosságot, akiről sárosdi Lilla állította: szexuálisan zaklatta őt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.