Scherer Péter és Sipos Péter az Arany Bot Díj zsűritagjai lettek

Arany Bot Díj Scherer Péter Sipos Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Scherer Péter színművész és Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese is fontosnak tartja, hogy lényeges társadalmi ügyek mellé álljanak. Ezért lettek az Arany Bot Díj zsűritagjai.

Scherer Péter és Sipos Péter számára sem ismeretlen a vakok külső szemmel olykor misztikusnak tűnő világa. Scherer Péter Vakság című rendezésének köszönhetően került közelebb a látássérültekhez, Sipos Péter pedig arra bíztat mindenkit, ha anyagilag nem is tudja, tetteivel segítse azokat, akiknek egy apró gesztus is sokat jelenthet.

A Bízz Vakon Közhasznú Egyesület azzal a céllal hozza létre az Arany Bot Díjat, hogy elismerje a hétköznapi hősöket. A díjjal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy felismerjük, vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség. Az ajánlásokat augusztus 31-ig várják a díj weboldalán, a zsűriben Scherer Péter színművész és Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese is helyet foglal.

Scherer Péter lett az Arany Bot Díj egyik zsűritagja Fotó: Polyák Attila - Origo

„A Vakság című rendezésem kapcsán kerültem közel a témához" – meséli Scherer Péter a díj kapcsán. „A munka előtt rendesen utánajártam, közelebbről megismerkedtünk vakokkal, látássérültekkel. A darab végén is, amit sulikba vittünk és több mint 100 előadást megélt, lehetett beszélgetni két vak fiatallal, kérdezni őket elképesztő életükről. Minden alkalommal ott voltam én is, rengeteget tanultam belőle."

A népszerű színművész azt is elárulta, ennek az időszaknak köszönhető az is, hogy eltűnt az az álszemérmesség az életéből, amivel régebben a vakok felé fordult.

A vakság mindennapos, nem kell úgy csinálni, mintha nem lenne, de elbagatellizálni sem szabad.

Sipos Péter szerint a tetteinkkel segíthetünk Forrás: TV2/Sárosi Zoltán

Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy énekese azt mondja, attól még, ha nem tudunk pénzzel segíteni egy ügyet, a tetteinkkel sokat tehetünk érte. „Nekünk, ismert embereknek, különösen nagy a felelősségünk, ezért a figyelmet, amit kapunk, igyekszünk mindig ráirányítani fontos társadalmi témákra is" – fejti ki az énekes, akire nagy hatást gyakorolt Láthatatlan Kiállítás is. „Én magam is végigjártam már többször, és mindig biztatom az ismerőseimet is, hogy ne hagyják ki. Nem csak azért, mert óriási élmény, hanem mert így meg is tapasztalható, hogy ténylegesen milyen, amikor valaki nem lát."

Az Arany Bot Díjra elsősorban látássérültek javaslatait várják, de bárki tehet ajánlást a díjra érdemes személy, vagy szervezet bemutatásával augusztus 31-ig.

Krasznai Tünde legyőzte függőségét: már nem rabja az alkoholnakhttp://www.life.hu/sztarok/20180516-krasznai-tunde-legyozte-fuggoseget-mar-nem-rabja-az-alkoholnak.htmlKrasznai Tündét évekkel ezelőtt az X-Faktorban ismerte meg az ország, de hiába lett harmadik a tehetségkutatóban, az igazi áttörése elmaradt. Káros szenvedélyei elsodorták őt, de most újra megtalálta a helyét. TV + Sztárok--Meghan Markle és Harry herceg intim együttlétét jelenítette meg egy tévécsatornahttp://www.life.hu/sztarok/20180516-meghan-markle-es-harry-herceg-intim-egyuttletet-jelenitette-meg-egy-tevecsatorna.htmlA Lifetime nevű angol tévécsatorna húzta ki a gyufát a királyi családnál, ugyanis még az esküvő előtt közzétettek egy erotikus jelenetet Meghanról és Harryről... TV + SztárokOrigoRadics Gigi Talán Attila miatt szakított párjával?http://www.life.hu/sztarok/20180516-radics-gigi-talan-attila-miatt-szakitott-parjaval.htmlRadics Gigi és Talán Attila egy hónapig voltak Amerikában együtt a tavasszal: összekötötték a kellemeset a hasznossal. Lehet, hogy új sztárszerelem szövődött titokban. TV + SztárokOrigoSchobert Norbi visszavonul, május 26-án tartja utolsó aerobikórájáthttp://www.life.hu/sztarok/20180516-schobert-norbi-visszavonul-majus-26an-tartja-utolso-aerobikorajat.htmlMár egy ideje tudni lehet, hogy Schobert Norbi hamarosan végleg visszavonul az edzősködéstől: ám arról eddig nem beszélt, hogy ennek egyik oka megromlott egészségi állapota. Elmondta, hogy a több évtizedes aktív sport miatt elkoptak a porcok gerincében és állandó fájdalom kínozza. TV + SztárokOrigoGyógyszer-túladagolás miatt mosták ki Judy gyomráthttp://www.life.hu/sztarok/20180516-gyogyszertuladagolas-miatt-mostak-ki-judy-gyomrat-3-eves-volt.htmlTörténtekről, az énekesnő édesanyja, Judit mesélt a Vigyázat, szülővel vagyok! felvételén. TV + Sztárok--Angelina Jolie jobban néz ki, mint valaha: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180515-angelina-jolie-jobban-nez-ki-mint-valaha-foto.htmlRemekül néz ki Angelina Jolie, akit gyermekeivel vásárlás közben kaptak lencsevégre a lesifotósok. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.