Kerényi Miklós Gábor fenyegetés Lőrinczy György Operettszínház kirúgás metoo KERO
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kerényi Miklós Gábor zaklatási vádja óta nem kívánatos személy az Operettszínházban, azt állítja, hogy akik mégis kiállnának mellette, azokat kirúgással fenyegetik a teátrumban. Erről és a botrányáról is nyilatkozott a Mokkában.

Kerényi Miklós Gábort zaklatással vádolták, a sorozatos nyilatkozatok következtében pedig távozott az Operettszínházból. A teátrumban belső vizsgálat indult, amely eredménytelenül zárult: nem igazolt semmilyen a rendező ellen felhozott vádat. Hosszú hallgatás után ezért szólalt meg most KERO, aki előbb Facebook-oldalán írta ki magából a sérelmeit, de a Mokkában is beszélt az elmúlt időszakról.

Kerényi Miklós állítja, fenyegetik azokat, akik kiállnak mellette Forrás: Mokka

Eddig nehezen tudott volna megszólalni, hiszen az Operettszínházzal nemcsak egy munkát, hanem egy családot is veszített, ezt pedig meg kellett gyászolni. Elmondta, azt is nagyon

fájlalja, hogy a színház főigazgatója, Lőrinczy György teljesen hátat fordított neki:

a vádak kikerülése óta egyetlen egyszer beszéltek, ügyvédek jelenlétében. „Ez egy 29 éves barátság. Együtt töltöttünk rettenetesen sok évet, együtt küzdöttünk az Operettszínházért. Mindent tudok róla, ő mindent tud énrólam" – mondta KERO a Mokkában. Nem érti, hogy lehet egyik pillanatról a másikra így elfelejteni valakit.

Alig éltem túl"


amikor Maros Ákost elfenekelte egy vállfával

Azt sem érti, ha már a vizsgálat lezárult, és nincs ellene vád, miért nem mehet még mindig be a színházba.

„Most, hogy lezárult a vizsgálat, nagyon érdekes volt, hogy színészek és koreográfusok aláírásokat gyűjtöttek egy teljesen ártalmatlan papírra. Körülbelül az volt a témája, hogy »Tisztelt Tanár úr, Kerényi Miklós Gábor, köszönjük az elmúlt évek munkáját, reméljük, lesz még részünk közös sikerben«" – mondta a rendező, és azt állítja, hogy a főigazgató mindenkit berendelt magához, aki aláírta ezt és kirúgással fenyegetőzött. „Énekest, írót, színészt felhívott, felhívatott és megfenyegetett" – állítja Kerényi Miklós Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.