Sztárok, akiknek a gyereke öngyilkos lett: Marlon Brandótól Paul Newmanig

öngyilkos Paul Newman öngyilkosság Marlon Brando Gregory Peck Sylvia Plath
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába tűnik annak, egy híresség gyermekeként felnőni nem lehet könnyű: nehéz kilépni a híres szülők árnyékából, és van, hogy nem is sikerül. A folyamatos nyomás és figyelem sokakat sodor depresszióba, amiből nem mindenki találja meg a kiutat. Ezeknek a híres szülőknek a gyermekei csak egy utat találtak: önkezükkel vetettek véget az életünek.

Marlon Brando

Marlon Brando lánya, Cheyenne Brando Forrás: AFP

Marlon Brando lánya, Cheyenne Brando, 1995-ben, 25 éves korában lett öngyilkos: felakasztotta magát. Minden baj akkor kezdődött, amikor Cheyenne és barátja, Dag Drollet Los Angelesbe költöztek Marlon Brando házába. Cheyenne féltestvére, Christian fogta magát, és agyonlőtta a lány barátját. A tragédia teljesen kikészítette a nőt, aki terhes volt szerelmétől: skizofréniát diagnosztizáltak nála, végül nem bírta a megpróbáltatásokat, és végzett magával.

Gregory Peck

Gregory Peck Forrás: AFP

Évekbe telt, mire Gregory Peck képes volt feldolgozni fia öngyilkosságát, aki riporterként dolgozott mielőtt végzett volna magával. Jonathan Peck 1975-ben vetett véget az életének, lelőtte magát. Azokban az időben nem volt épp rendezett a magánélete, elhagyta a szerelme, ráadásul az egészségi állapota sem volt megfelelő. Sajnos úgy érezte, nem tud megküzdeni a problémákkal, ezért inkább végzett magával.

Paul Newman

Paul Newman és fia, Scott Newman Forrás: AFP, YouTube

Paul Newman fia apja nyomdokaiba lépve színész lett, de kellett hozzá segítség, amit nehezen viselt. Hiába voltak sikerei, mindig voltak problémái, a legtöbb az alkohollal. Egyszerűen nem bírt leállni. 1978-ban egy motorbaleset után a fájdalomcsillapítókra is rászokott, a kettő kombinációja okozta a vesztét: túladagolta az alkoholt és a gyógyszereket. Mindössze 28 évesen meghalt.

Sylvia Plath

Sylvia Plath Forrás: AFP

Az amerikai írónő maga is öngyilkos lett: egy sütőbe tette a fejét, miközben gyermekei a másik szobában aludtak. Fia, Nicholas Hughes 46 évvel édesanyja öngyilkossága után, 2009-ben dobta el magától az életét. Sikeres biológus volt, de szinte egész életében depresszióban szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.