Bezárják Michael Schumacher gokartpályáját

Forrás: AFP/Thierry Dachelet -
gokart Michael Schumacher pálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schumacher családja már nem tudja tovább halogatni a döntést, a helyzet menthetetlen. A pilóta egyik nagy álmának ezzel befellegzett: be kell zárni a gokart pályáját.

Michael Schumacher ezen a gokartpályán kezdte pályafutását, már négyéves korában rótta a köröket. A Kerpenen található pályán dolgoztak ugyanis a szülei, így ő is rengeteg időt töltött ott, de öccse, Ralf is ahogy rajtuk kívül még azóta rengeteg fiatal. Ez a tradíció azonban hamarosan véget ér, ezzel Schumacher egyik legkedvesebb emléke és álma válik semmivé.

Bezárják Michael Schumacher gokartpályáját Forrás: AFP/Thierry Dachelet

A pálya ugyanis 2020-ra eltűnik, méghozzá a barnaszén-bányászat miatt: a cég nem hajlandó lemondani a területről, ahonnan szintén szeretnék kitermelni a föld alatt rejlő szenet. Schumacher családja sokáig küzdött azért, hogy más helyszínt találjanak a pályának, de ez nem sikerült. "Nem lesz új pálya" - erősítette meg Ralf Schumacher az értesüléseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.