Weinstein-ügy: a Los Angeles-i rendőrség is nyomozást indított

"Forrás: Getty Images/Steve Zak " -
metoo Harvey Weinstein szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy olasz színésznő feljelentése alapján indult nyomozás Harvey Weinstein filmproducer ellen szexuális erőszak miatt - közölte a Los Angeles-i rendőrség csütörtökön.

Sal Ramirez szóvivő elmondta, hogy kihallgatták a nőt, aki egy 2013-ban elkövetett nemi erőszakkal vádolja Weinsteint. Ramirez arra nem válaszolt, hogy hol történt az eset és arra sem, mikor kérdezték ki a feljelentőt.

A Los Angeles Times beszélt a 38 éves olasz színésznővel, aki a feljelentést tette, nevét azonban nem írták le. A lapnak a nő elmondta, hogy Weinstein utánament a szállodai szobájába, ahol megerőszakolta. A színésznő ügyvédje, David M. Ring egyelőre nem válaszolt a lap kérdésére, a producer szóvivője, Sallie Hofmeister pedig ezt írta: "Weinsteint úr nyilvánvalóan nem válaszol névtelen vádakra, ám tagadja, hogy belegyezése nélkül bárkivel szexuális aktust folytatott volna". A New York-i és a londoni rendőrség után a Los Angeles-i a harmadik, amelyik nemi erőszak miatt indított nyomozást a hollywoodi sztárproducer ellen.

Harvey Weinstein ügyében már a Los Angeles-i rendőrség is nyomoz Forrás: Getty Images/Steve Zak


A 65 éves filmest több mint háromtucat nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal, köztük olyan filmsztárok, mint Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie.

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak elmondta, eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett. A rendező első kézből, hajdani barátnőjétől, Mira Sorvinó színésznőtől hallott Weinstein viselkedéséről, valamint tudomása volt a Rose McGowannal történtekről. Tarantino hozzátette: "lehetetlen, hogy bárki, aki a producerhez közel állt, ne tudott volna legalább egy esetről".

Csütörtökön Weinsteint a Brit Filmintézet törölte tagjai közül, korábban az Amerikai Producerek Céhe kezdeményezte kizárását, az Oscar-díjat odaítélő amerikai filmakadémia a múlt héten rúgta ki.
Saját cégéből, a The Weinstein Companyből egy héttel azután lépett ki, hogy elbocsátották.

Osvárt Andreának is volt élménye a molesztáló producerrel, Harvey Weinsteinnelhttp://www.life.hu/sztarok/20171019-osvart-andrea-is-talalkozott-a-molesztalo-harvey-weinsteinnel.htmlEgyre több nő számol be arról, milyen rossz tapasztalatai voltak a filmiparban, vagy máshol. Harvey Weinstein molesztálási botránya miatt keresték meg Osvárt Andreát is, aki többször is találkozott élete során a producerrel. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoHarvey Weinstein lemondott a vezető pozíciójáról http://www.life.hu/sztarok/20171018-lemondott-vezetoi-poziciojarol-harvey-weinstein.htmlHarvey Weinstein ügye pillanatok alatt végigsöpört a világon, és a dolog még korántsem ért véget. TV + Sztárok--Harvey Weinstein, a molesztáló producer továbbra is filmeket akar készítenihttp://www.life.hu/sztarok/20171017-harvey-weinstein-tovabbra-is-filmeket-akar-kesziteni.htmlA molesztálási botránya miatt kirúgták Harvey Weinstein producert saját cégéből, de ő nem adja fel. Ott, vagy máshol, ő filmeket akar csinálni. TV + Sztárok--Egy Oscar-díjas színész is belekeveredett Harvey Weinstein molesztálási botrányábahttp://www.life.hu/sztarok/20171017-egy-oscar-dijas-szinesz-is-belekeveredett-harvey-weinstein-botranyaba.htmlHarvey Weinstein ellen egyre több nő vall, de nem ő az egyetlen, akit molesztálással vádolnak. Most egy Oscar-díjas színész keveredett a botrányba, Állítólag ő is erőszakoskodott valakivel. TV + Sztárok--Woody Allen is nyilatkozott Harvey Weinstein ügyébenhttp://www.life.hu/sztarok/20171015-woody-allen-is-nyilatkozott-harvey-weinstein-ugyeben.htmlWoody Allen amerikai filmrendező, aki számos filmje készítésekor együtt dolgozott a filmmogullal, a BBC brit közszolgálati műsorszolgáltatónak adott interjújában elmondta, hogy hallott a Weinsteinnel kapcsolatos pletykákat, de nem olyan horrortörténeteket, amelyekkel számos nő az elmúlt napokban előállt. TV + Sztárok--Lysette Anthony színésznőt is megerőszakolta Harvey Weinsteinhttp://www.life.hu/sztarok/20171015-lysette-anthony-szinesznot-is-megeroszakolta-harvey-weinstein.htmlLysette Anthony is kiborította a bilit: a színésznő azt állítja, hogy Harvey Weinstein őt is megerőszakolta a nyolcvanas évek végén. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.