Százmilliókat buktak Schobert Norbiék

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Andre Agassi Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbi elárulta, mekkora mínusszal szállt ki a tőzsdebizniszből, és hogyan bukta el az egykori teniszvilágsztárral, Andre Agassival tervezett üzleti partnerséget. A fitneszguru az ATV stúdiójában, az Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsor felvételén mesélt arról, hogyan építette többször is újjá a vállalkozását és állt talpra a nehézségek ellenére. 

Norbi arról beszélt, hogy az első csőd 10 évvel ezelőtt volt, akkor egy nagyker miatt bukták el a pénzüket, aztán később a Buda-Cash csődje rántotta őket is magával, ami az előzőnél is nehezebb helyzetbe hozta őket.

"Több mint 140 milliónk szállt el, hiszen a Buda-Cashnél volt a pénz, a tőzsdére szánt Update-részvények után befizetendő személyi jövedelemadó összegét egy becsődölt brókercég számláján forgattuk – az viszont a zároláskor elveszett. A végén 407 ezer forint kártérítést kaptunk. Kértem a NAV-tól mentesítést, nem adtak, így 24 hónapig fizettem havi hatmilliót" - idézi Schobertet a Blikk.

Elmondta, Andre Agassival hosszú távú együttműködést terveztek, közel álltak ahhoz, hogy tulajdonostársak legyenek, a külföldi boltnyitások Bécsben, Londonban és Varsóban már elő is voltak készítve. "Bejött 800 millió forint, amiből gyönyörű szépen elrepült több mint 300 millió Andre szerződtetésére, az összes többi a reklámkampány, plusz az áfa" – sorolta. A krach beütésekor viszont az MNB zárolta a papírokat a Buda- Cashnél, a befektetők elbizonytalanodtak, a hirtelen feloldás után, akinek elveszett a pénze, a megmaradt részvényt adta el, és így esett a részvényárfolyam a harmadára.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Nem okozhattunk csalódást az embereknek, az MNB által meghatározott áron, több százmillió forint értékben vásároltunk vissza részvényeket, de nem ez volt a baj, hanem Andre azt mondta, „sajnos látom a híreket, hogy mindkét nagy brókercég bedőlt, úgyhogy várjunk ezzel a tulajdonirész-átruházással. André nem az Update-ben nem hitt a továbbiakban, hanem elijesztette a brókerbotrány. Elbuktuk azt, ami bejött, és még alámentünk körülbelül 270 millióval. Ezt bukta a cégem, én meg magánemberként azt a havi hatmilliót, amit fizetnem kellett két éven keresztül. Rossz helyen voltam, rossz időben" - fejtegette a fitneszguru.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.