Természetkárosítás miatt jelentették fel Oszter Sándort

Forrás: MTI/Beliczay László -
Oszter Sándor természetkárosítás feljelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diósjenő lakói mélységesen megharagudtak Oszter Sándorra: igyekeznek megfékezni a színészt. 

Diósjenő egy csodálatos község Nógrád megyében, ami káprázatos természeti örökségeket rejt. Többek között ezért is szeretnek ott élni az emberek, mert harmóniában lehetnek a természet szépségeivel.

Oszter Sándor ellen feljelentést tettek a diósjenői lakók Forrás: MTI/Beliczay László

Ám Oszter Sándor tervei megbojgatták a helyiek nyugalmát. A 2000-es évek elején kezdte el felvásárolni azt a természetvédelmi területnek nyilvánított részt, ahol először a hegyi patakot minősítették át csatornává, majd fákat vágatott ki, most pedig tórendszert építtet úgy, hogy a helyi horgásztó egyetlen vízutánpótlási forrását magához vezette be.

A 68 éves színésznek állítólag minden hivatalos engedélye meg van az építkezéshez, mégis most kezdenek el rádöbbenni, hogy ténylegesen mekkora károkkal jár az átalakítás. Ugyanis ezzel a döntéssel veszélyeztetik a halastó élővilágát, akkor is, ha Oszter csak átmenetileg vezette el a tó vízutánpótlási forrását.

"Senki sem látott szakhatósági elemzést, tanulmányt. Vagyis sejthető, hogy a művész úrnak úgy adták ki az engedélyt erre az építkezésre, hogy a terveket senki sem látta (ha voltak egyáltalán). Csak így fordulhatott elő, hogy mindenki most csodálkozik rá arra, hogy a patakot elvezette. Erre nyilvánvalóan nem kapott volna soha lehetőséget. Természetesen ezt is megjegyeztük a feljelentésünkben, amelyet természetkárosítás címén nyújtottunk be a hatóságokhoz" - mondta Bottlik István, a Diósjenői Sporthorgász Egyesület elnöke, akihez a Bors külön ellátogatott, hogy meséljen a kialakult helyzetről.

"Valóban nem láttunk semmilyen előtanulmányt, talán figyelmetlenek voltunk, azonban olyan meggyőző ajánlásokkal érkezett engedélyeztetésre hozzánk a tervezet, hogy nem volt okunk kételkedni a szakszerűségében(..)" - vallotta a Bors munkatársának a település polgármestere.

Ám a bejelentések fényében kedden a helyi önkormányzat felfüggesztette a munkálatokat, de állítólag szerdán délben még ennek ellenére is folytatódott az építkezés.

Próbáljuk felvenni a kapcsolatot a művésszel, hogy a részletekről kérdezzük. Amennyiben sikerül elérni, cikkünket frissítjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.