Óriási botrány: nemi erőszakkal vádolják Cristiano Ronaldót

Forrás: AFP/Javier Soriano -
vád nemi erőszak Cristiano Ronaldo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyanú szerint Ronaldo 2009-ben, Las Vegasban megerőszakolt egy amerikai lányt. Az eset után a nővel peren kívül egyezett meg a sztárfocista, 375 000 dollárt fizetett neki - írta a német Der Spiegel magazin. A lány a pénzért cserébe azt vállalta, hogy soha senkinek nem beszél az esetről.

A német magazinhoz a Football Leaks juttatta el az információkat, miszerint C. Ronaldo 2009 júniusában (24 éves volt akkor) egy átmulatott éjszaka után ismerte meg azt az amerikai lányt, akit a hajnali órákban a szállodai lakosztályában megerőszakolt. A fiatal lány és a sztárfocista aztán 2010-ben egyeztek meg peren kívül, a lány elfogadta az összeget, amit a focista kínált neki a hallgatásért cserébe. Ezt azok a dokumentumok igazolják, amiket a Football Leaks juttatott el a Der Spiegel szerkesztőségébe.

Cristiano Ronaldót nemi erőszakkal vádolják Forrás: AFP/Javier Soriano

Az állítólagos áldozatnak, aki akkoriban a 20-as évei közepén járt, egy feltétele volt. Hatoldalas levélben foglalta össze a történteket a saját szemszögéből, amit aztán Ronaldo ügyvédjével olvastatott fel a sztárfocistának. A nő részletesen leírta, szerinte hogyan történt az erőszak, és milyen sérüléseket szenvedett.

A német magazin megkereste Ronaldo müncheni ügyvédjét, Johannes Kreile-t, aki minden vádat visszautasított. Figyelmeztetett, hogy Cristiano Ronaldo jogi úton rendezi el, ha valótlanságot állítanak róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.