Hajdú Péter műsoráról: "Nem tehetnek róla, hogy nekem rossz nézni"

ATV Grecsó Krisztián Hajdú Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Grecsó Krisztián, József Attila-díjas költő, író az Élet és Irodalom hasábjain fejtette ki véleményét Hajdú Péter "nemrég indult/elköltözött beszélgetős műsoráról".

Grecsó Krisztián Hajdú Péter Frizbi című, jelenleg az ATV-n futó műsorának legutóbbi adásáról ír:

"És akkor megnézem Hajdú Péter nemrég indult/elköltözött beszélgetős műsorát. És azon gondolkodom, ki van rossz helyen. És hamar rájövök, hogy én, vagyis a világ, amelyben élek. Hajdú és embere önazonos, ők nem tehetnek róla, hogy nekem rossz nézni őket. Mert nem miattuk kellemetlen, vagy mert nem azt kapom, amit ígérnek. Van itt minden: nagy magyar celebgaleri, fontoskodás, intim megjegyzések, meghatódások, öntetszelgés. De mindezzel semmi baj, ez a show része, aki nem akar villogó fényeket, ne menjen diszkóba. És még azt is le lehet nyelni, hogy a Jóban-rosszban távlatában »nagy színészi teljesítményekről« tudnak beszélni, mert valahogy idézőjelben van az egész. Nem fontos.

A celeblétnek az az értelme, hogy nem terheljük meg a figurát fölösleges entitásokkal.

Hajdú Péter Forrás: Fb

De hogy ez a ramaty, ótvar köz- és magánéletünk itt tart, ez felkavaró. Ahogy a Szabó Zsófiával készült interjút néztem, újra kedvem lett volna rágni a körmöm, szorongtam és fájt, és nem azért, mert a sorozatszínész és RTL-másodcsatornás műsorvezető olyan ügyetlen vagy ostoba lett volna, és még csak nem is azért, mert Hajdú Péter az interjúalanya hírhedtté lett esküvője kapcsán – a pletykaipari szempontból is fontos kérdésről – annyit bírt mondani, hogy a »helikopterezés miatt nem akar kellemetlenkedni«.

Hanem mert a műsor nem bírt önmaga lenni, maszatos volt, zavaros. Ez az ország már nem beszél arról, hogy itt emberek laknak, némelyek vidéken, némelyek meg nem, hogy vannak cigányok és magyarok, hogy ki ülhet egy asztalhoz és ki nem, hogy mitől banális egy karácsonyi lánykérés, mit jelent a beteg apád mellett állni.

Grecsó Krisztián Fotó: Bielik István - Origo

És nem hiszem el, hogy ezt nekem egy magát kinevetni akaró, szórakoztató, léha műsorból kell meghallgatnom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.