Filó Melinda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melinda kézíráselemzőként végez teljes körű személyiségvizsgálatokat.
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Népművelői alapvégzettségem mellé kilenc éve szereztem meg az okleveles grafológusi képesítést. Úgy érzem, a grafológia választott ki engem, hisz egyszer csak ott találtam magam az előadásokon. Azóta sem tudok szabadulni az íráselemzés bűvköréből. Folyamatosan képzem magam, jelenleg a pszichológiai ismereteimet bővítem, kiemelten érdekelnek a projektív rajzteszt-elemzési módszerek.
Grafológusi tevékenységemet egy kisvárosi lapnál kezdtem. Több évig grafológiai rovatot vezettem, ahol az elemzések és az olvasói kérdések megválaszolása mellett cikkeket is írtam. Táncos havi lapokban is nagy örömmel publikáltam könnyed írásokat a fiktív grafológiáról valamint arról a kapcsolatról, ami létezik a tánc és az írómozgás között.
5 éve a Szolnoki Főiskola grafológusa vagyok. Heti rendszerességgel személyes konzultációk alkalmával végzek elemzéseket a hallgatók számára. Segítem őket az életvezetésben. Félévente előadást tartok. Rendszeres résztvevője vagyok a környékbeli állásbörzéknek.
Középiskolák végzőseinek osztályfőnöki órákon beszélek a grafológia pályaválasztással kapcsolatos segítő szerepéről.
Rendezvényszervezéssel is foglalkozom, ahol én is végzek gyorselemzéseket.
Felkérésre teljes körű személyiségvizsgálatokat készítek. Házasulandók részére illetve párkapcsolati problémákkal küzdők számára összeillőségi vizsgálatot végzek. Mivel többnyire fiatalok között vagyok, főleg párkapcsolati problémákkal és pályaalkalmassági kérdésekkel találkozom.
Különösen érdekel a kommunikáció, a társas kapcsolatok, az önbizalom és önértékelés vizsgálata. Számomra a grafológia a megismerés, a megértés és az elfogadás tudománya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.