Zsarnok a főnököd? Így kezeld!

Forrás: Thinkstock -
munkahely stressz főnök zsarnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eleged van a főnöködből? Mindig kritizál, és mindenbe beleköt? Ne dobd be rögtön a törülközőt, próbálj meg inkább néhány technikát, amivel javulhat a helyzeted! Mindent bele!

1. Mindent írj le

Ha a főnököd gyakran gyanúsítgat, és mindent kétségbe von, hogy jól csináltad-e, akkor nagyon hasznos lesz felmutatni azokat a dokumentációkat, levelezéseket, amelyek alátámasztják, hogy mindent megfelelően csináltál. Minden legyen meg írásban, akkor nem lehet baj!

Forrás: Thinkstock

2. Légy te a legjobb

A zsarnok főnök ellen kiváló módszer, ha igazán magas szintre emeled a szakmai tudásodat. Így ha belekötne is valamibe, rögtön frappáns választ tudsz adni rá. Ráadásul pótolhatatlan leszel, ami a legnagyobb érték egy munkahelyen.

Téged mi idegesít?

Ha kíváncsi vagy arra, téged mi húz fel a legjobban, kattints ide!

3. Kerüld a vitákat

Ha nem szakmai kérdésekkel, hanem személyeskedően beszél hozzád a főnököd, akkor kell igazán erősnek lenned. Ne szállj be a gonoszkodásba, legyél te az okosabb, és engedd el a füled mellett a gyerekes megjegyzéseket.

Forrás: Thinkstock

4. Építs kapcsolatokat

Mindenki jól tudja, hogy egy idő után hiába próbál meg minden technikát az ember, betelik a pohár. A méltatlan körülmények helyett olyanra vágyunk, ahol megbecsülik a munkánkat, ahol nemcsak negatív, hanem pozitív visszajelzéseket is kapunk a munkánkról. Éppen ezért a napi munka mellett építsd a kapcsolataidat, hogy legyen egy menekülőutad.

5. Nem a te hibád

A zsarnokoskodás egy idő után nagyon kimeríti az embert. Lelkileg ez bizony nagy teher, és könnyen rányomhatja a bélyegét az ember hangulatára, hosszú távon ráadásul az önértékelésnek is rosszat tesz, ha folyamatosan negatívumokat kap az ember. Ezért nagyon fontos rendszeresen tudatosítani, hogy ez nem a te hibád. A főnököd a zsarnok, te viszont jó vagy, és igenis egyre jobb és jobb leszel.

Tudtad?

A folyamatos vagy ismétlődő stresszes állapot és kimerültség esetén szervezeted magnéziumért kiált. Ennek az értékes ásványi anyagnak a hiánya akár alvásproblémát, szorongást, ingerültséget, kimerültséget, szédülést, légszomjat, és tompa izomfájdalmat vagy izomgörcsöket is okozhat.

Az 5 legidegesítőbb kollégatípus – Téged melyik húz fel?

Napi 8-10 órát töltünk el a munkahelyen, tulajdonképpen az a második otthonunk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket, és milyen hangulat uralkodik az irodában. Íme, öt kollégatípus, akiket érdemes elkerülni!
Stressz és kapcsolaterősítés - Így hat rád egy kiadós ölelkezéshttp://www.life.hu/stresszfaktor/20151124-ez-tortenik-a-testedben-akkor-ha-olelkezel-valakivel.htmlEgy friss kutatás szerint minél hosszabban ölelkezünk össze valakivel, annál inkább elősegíthetjük a kötődést, és annál egészségesebbek is leszünk. Stresszfaktor--Téged mi hoz ki a sodrodból?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161012-mivel-lehet-felduhiteni-a-leginkabb-szavazz-a-stresszfaktoron.htmlMi húz fel, amikor a Facebookot pörgeted? Mivel dühíthetnek fel a kollégáid a leginkább a munkahelyeden? Mikor érzed úgy a leginkább, hogy a legszívesebben kiugranál a volán mögül? Szavazz, és tudd meg, mivel lehet kihozni minket, magyarokat a sodrunkból! Stresszfaktor--A legjobb stresszoldó technikákhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161011-a-legjobb-es-leghatekonyabb-stresszoldo-technikak.htmlA mindennapi élet elkerülhetetlen része a stressz, amely egészséges határokon belül maradva jobb teljesítményre ösztönöz bennünket – ezt nevezik pozitív stressznek. A stressz akkor válik ártalmassá, ha tartósan fennáll, állandó nyomás alatt tart, és meghaladja a szervezet megküzdési képességét. Néhány egyszerű, ám hatékony módszerrel azonban bárki könnyen elejét veheti a negatív stressz romboló hatásainak. StresszfaktorThinkstockA stressz miatt nem tudunk lefogyni? Ez lehet az okahttp://www.life.hu/stresszfaktor/20160925-a-stressz-hatasara-nehezebben-fogyunk-le-barmit-is-eszunk.htmlHiába táplálkozik egészségesen az, akit egy átlagos nap során komoly stresszhatások érnek: az Ohio State University friss kutatása szerint a stressz miatt nem képes fogyni sok nő. Stresszfaktor--Stressz: ellenség vagy szövetséges? http://www.life.hu/stresszfaktor/20151104-stressz-mindennapos-de-tehetunk-ellene-betegsegekhez-vezet.htmlStressz nélkül nem tudnánk alkalmazkodni a változó körülményekhez, nem lennénk éberek, ám a túl nagy mennyiségű feszültség már pont ellentétes hatást vált ki, és tartós jelenléte esetén akár meg is betegíthet. StresszfaktorThinkstock5 bosszantó fogyási holtpont - íme a megoldásokhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20130916-fogyokura-es-testmozgas-5-bosszanto-fogyasi-holtpont-megoldasokkal.htmlAkármennyire is igyekszel, a fogyókúra során valószínűleg te sem úszod meg a holtpontokat. Ilyenkor a legtöbben elbizonytalanodnak, sokan fel is adják az egészet - segítünk, hogy ne légy közöttük! Stresszfaktor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.