Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

Renée Zellweger
REUTERS/Eric Gaillard -
születésnap Bridget Jones Renée Zellweger Golden Globe
55. születésnapját ünnepli Renée Zellweger, aki norvég származású texasi lányból lett hollywoodi filmsztár és az egyik leghíresebb brit regényhősnő megszemélyesítője. A karrierje és élete számos érdekességet rejt, íme a legizgalmasabbak.

Büszke norvégnak vallja magát

Noha a texasi Katy városában született, és a nemzetisége amerikai, de ezzel ő az első a családban. A svájci édesapja és a norvég születésű, norvég, svéd és lapp ősökkel is rendelkező édesanyja egy Európából Amerikába tartó hajón ismerkedtek meg egymással. A színésznő egy 1996-os interjújában pedig büszke norvégnak vallotta magát.

Imádja a focit

Középiskolás korában nem csak pomponlányként vette ki a részét a sportéletből, de maga is játszott, főként focit, az európai fajtát. A sportág iránti szeretet felnőttkorában is megmaradt, a londoni Chelsea futballklub elkötelezett szurkolója.

Sztriptízbárban dolgozott

Az egyetemi tanulmányai idején az édesapja elvesztette a munkáját, és a családja nem tudta többé anyagilag támogatni. Ezért munkát kellett vállalnia az iskola mellett, ezt pedig egy sztriptízbárban tette meg, ahol vetkőznie nem kellett, koktélokat kevernie viszont annál inkább. Saját bevallása szerint rengeteget tanult ott az emberi természetről.

Matthew McConaughey ajánlotta be Hollywoodba

A színészi karrierje kezdetén még nem mert mindent feladva Los Angelesbe költözni, hanem Texasban maradva olyan filmekben próbálkozott, amiket a környéken forgattak. Ilyen volt a Tökéletlen idők és A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér is, amikben együtt szerepelt Matthew McConaughey-vel, akivel össze is barátkoztak. Matthew McConaughey beajánlotta Zellwegert egy Los Angeles-i produkcióba is, ő pedig a városba költözve aztán gyorsan berobbant a Jerry Maguire – A nagy hátraarc révén.

Hozzá fűződik a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

A 2001-es Golden Globe-gálán elnyerte a díjat a Betty nővérben nyújtott alakításáért, de már a jelöltek bemutatásakor sem találta őt a kamera, majd hiába hangzott el a neve győztesként, nem ment ki a színpadra. A díjátadó Hugh Grant zavartan kérdezgette a színpadról, hogy hova tűnt a győztes, mire megkapta a kínos választ: a mosdóban van. Zellweger aztán végül sietve megérkezett, és átvette az elismerést.

 

Közfelháborodás kísérte Bridget Jones-ként

A Bridget Jones naplója könyvként már igazi közönségsikernek számított, amikor a moziváltozat elkészült belőle. Amikor pedig kihirdették, hogy Renée Zellweger lesz a főszereplő, kitört a felháborodás, hiszen egy brit, molett, láncdohányos karakter alakítását egy amerikai, vékony, nemdohányzó színésznőre bízták. A filmben aztán Zellweger mindenkit meggyőzött, és azóta nem is tudunk mást elképzelni Bridget Jonesként.

Nagy átváltozásokért kapta az Oscar-díjait

Már a Bridget Jones naplójáért is jelölték Oscarra, amit a következő évben is megismételt a Chicago révén. A következő két jelölését már díjra is váltotta, és mindkét filmben alig lehetett ráismerni: a Hideghegyben tenyeres-talpas parasztlányt játszott, a Judyban pedig teljesen átalakult a tragikus életű hollywoodi legenda Judy Garlanddá.

Egyszer férjhez ment, de az sem számít

Hivatalosan sosem volt házas, miközben egyszer férjhez ment 2005-ben a zenész Kenny Chesney-hez. Ez úgy fordulhat elő, hogy a friss házasok nagyon gyorsan meggondolták magukat, és utólag érvénytelenítették az egész jogi aktust. Jim Carrey-vel jegyben is járt, fűzte szerelmi kapcsolat Jack White-hoz és Bradley Cooperhez is, de saját bevallása szerint sosem számított nála célnak a családalapítás, ahogyan a gyerekvállalás sem.

Öt éve nem szerepelt új filmben

Az Oscar-díjas alakítása óta nem vállalt szerepet mozifilmben, és a Judyt bizony már öt éve mutatták be. Ez alatt az idő alatt a tévéképernyőkön is csak egyszer bukkant fel a The Thing About Pam tévésorozatban. Jövőbeli filmjeiről sem nagyon hallani, egyet kivéve: 2025-ben a tervek szerint érkezik majd egy újabb Bridget Jones-kaland.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.