Károly király visszatért: rákdiagnózisa óta először lépett újra nyilvánosság elé

Károly király
Northfoto -
fotók rák III. Károly király
III. Károly király visszatért nyilvános feladataihoz: első hivatalos útja egy rákközpontba vezetett.

III. Károly király rákos megbetegedése óta ma először léphetett újra a nyilvánosság elé: mosolyogva és integetve érkezett meg egy londoni kórházba. Őfelsége - aki még mindig beteg és kezelés alatt áll - ma reggel feleségével, Kamilla királynéval együtt ellátogatott a University College Hospital Macmillan Rákközpontjába, ahol a jótékonysági szervezet védnökeként találkozott a betegekkel és a személyzettel. Károly ezzel a lépésével a korai rákdiagnózis fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Károly és Kamilla 2024.04.30. - Károly visszatért nyilvános feladataihoz
III. Károly király és felesége integetve jelentek meg a nyilvánosság előtt
Forrás: AFP  

Februárban jelentette be a palota, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak, de arról azóta is csak feltételezések vannak, hogy pontosan milyen típusú daganatos megbetegedéssel küzd az uralkodó. A legutóbbi híresztelések az egészségi állapotával kapcsolatban nem voltak biztatóak, ahogy az sem, hogy a Buckingham-palota tisztviselői felülvizsgálták a király temetésével kapcsolatos terveket

III. Károly brit király érkezik a University College Hospital Macmillan Rákközpontjába Londonban
III. Károly brit király megérkezett a University College Hospital Macmillan Rákközpontjába Londonban 
Forrás: AFP 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.