Kenderesi Tamás: "Talán túlságosan is Michael Phelpsre koncentráltam"

úszás TV2 Mokka Kenderesi Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A olimpiai bronzérmes Tamás a Mokka műsorában járt és elárulta, hogy talán túlságosan is elsőbbséget élvezett, hogy a 200 méteres pillangóúszás elő- és középfutamában is megelőzze példaképét, Michael Phelpst. Vajon mi lett volna, ha nem erre koncentrál?!

Az ifjú úszótehetségünk elárulta, hogy számtalanszor elemezte, hogy Phelps hogyan úszik, és meghallgatta minden nyilatkozatát. A verseny előtti pillanatokban azonban már nem izgulat annyira a példaképe láttán,

inkább ellenfélként tekintett rá.

"Úgy voltam vele, hogy a példaképemet (Michael Phelps) és egy olimpiai bajnokot (Chad Le Clos) annyiszor verek meg, ahányszor csak tudok. És nem nagyon érdekelt, hogy mi történik a döntőben. Lehet, hogy ezért lettem ott csak harmadik, huszonhat századdal lemaradva az első helyről, mert nem spóroltam az erővel, és nem hittem el, hogy én fogok nyerni" - mesélte Tamás a Mokkában, majd azt is hozzátette, hogy később szeretne edzőnek tanulni, de mivel még csak 19 éves, ezért úgy érzi, hogy több olimpia áll még előtte.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.