2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Élményfürdő otthon: így készíts fürdőbombát!

Forrás: Shutterstock -
Csináld magad! ajándék fürdés fürdőbomba
Fürdőbombákat egyszerűen és gyorsan készíthetünk otthon. Ezek az apróságok tökéletes ajándékok magunknak, vagy családtagjainknak is!

A fürdőbomba igazi élményfürdővé varázsolja az otthonunkat, ezért érdemes a magunk kényeztetésére is készíteni, de kiváló ajándék is lehet. Egyszerűen összedobható és sokféle változatot csinálhatunk belőle, így személyiséghez passzoló, egyedi meglepetéssel kedveskedhetünk.

Hozzávalók:

  • 1 bögre szódabikarbóna
  • fél bögre borkő 
  • fél bögre epsom só
  • fél bögre kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál színezék: matcha por, vagy céklapor
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 és fél evőkanál esszenciális olajok
  • pár csepp víz
  • szárított virágok
  • muffin sütőforma

 

Elkészítés

Keverjük össze a szódabikarbónát, a borkövet, az epsom sót a kukoricakeményítővel és a színezékkel. Miután a száraz összetevők belekerültek a tálba, hozzáadhatjuk a kókuszolajat, a pár csepp vizet, és az esszenciális olajat, azt, amelyik a kedvencünk. A lényeg, hogy vizes, sószerű állagot kapjunk. Ezután a szárított virágok egy részét is belekeverhetjük. Vegyük elő a muffinformát, az ajára szórjunk még szárított virágot, majd nyomkodjuk bele a formába a masszát. Ezután fejre fordíthatjuk és kikocogtathatjuk belőle a kész fürdőbombáinkat. 

@zerowastecartel These nontoxic bath bombs are the perfect gift! Ingredients: 1 cup baking soda 1/2 cup cream of tartar (or citric acid) 1/2 cup epsom salts 1/2 cup corn starch 2 tbs oil (coconut, olive, etc.) 2 and 1/2 tsp essential oil Coloring- 1Tbs matcha powder or beetroot powder Rose petals ( optional ) #bathbomb #nontoxicbeauty #nontoxicliving #bath #bathbombs #naturalskincare #bathbombsfordays ♬ original sound - ZeroWasteCartel

Készíts száraz virágcsokrot egyszerűen, olcsón, otthon

A szárított virágból készült különféle dekorációk már egy ideje nagyon trendinek számítanak, idén pedig szinte nincs is divatosabb dísze a lakásnak, mint egy csodás mákgubóból, levendulából, búzakalászból és egyéb száraz növényekből készült csokor. Sajnos, azonban ezeket a mesés díszeket elég borsos áron mérik az üzletekben... pedig mi magunk is könnyedén megalkothatjuk a saját szárazvirág-csokrunkat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.