A legdurvább szépségbakik, amelyeket menyasszonyként elkövethetsz

esküvő frizura menyasszony smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az esküvő előtti szépítkezés jó esetben már hónapokkal a nagy nap előtt megkezdődik, hiszen ki kell találni a tökéletes sminket és frizurát, az egyéb előkészületekről nem is beszélve. Mégis előfordul, hogy a menyasszony - sokszor a túlbuzgóság miatt - nem tündökölhet úgy, ahogy azt elképzelte. A Life.hu megkereste Pintér Andrea sminkes szakértőt, aki elárulta, hogyan kerülheted el a legdurvább bakikat.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!


Amatőr sminkest választasz

Már a költségtervezéskor felmerülhet, muszáj-e pénzt kiadni esküvői sminkesre vagy fodrászra, hiszen a kozmetikusod vagy a legjobb barátnőd is olyan gyönyörű sminkeket készít. Pintér Andrea, a Life.hu szakértője és a Budapesti Sminkiskola alapítója arra figyelmeztet, mindig bízd magad a témában jártas szakemberre. "A dekorsmink területén még nem feltétlenül válik szét a sminkelés a kozmetikus szakmától. Ha a kozmetikusunk szívesen és gyakran készít menyasszonyi sminket, ismeri és használja az ehhez szükséges anyagokat, akkor ő is elkészítheti a sminket. Sokszor a menyasszonynak nincs olyan szerencséje, hogy a kozmetikusa, a fodrásza kellő jártassággal rendelkezzen az esküvői smink vagy a frizura elkészítésében. Ez az alkalom nemcsak különleges felkészülést, hanem speciális make-up anyagok használatát is igényli. Ez esetben érdemes a témában jártas sminkes és fodrász szakember tapasztalatát igénybe venni."

Thinkstock
Thinkstock

Nem szimpatikus a sminkesed

Nincs annál rosszabb, amikor a nagy kapkodásban végül olyan szakemberre bízzuk magunkat, aki valamiért mégsem szimpatikus. Pedig szakértőnk szerint ez az egyik legfontosabb tulajdonsága a jó sminkesnek - természetesen a szakmai tudása mellett. "Fontos a szimpátia, keressünk olyan szakembert, aki ingyenesen elbeszélget a menyasszonnyal a részleteket illetően, figyelmesen jegyzetel, és a megfelelő árajánlatot nyújtja. Véleményem szerint fontos, hogy tudjon és adjon számlát a szolgáltatásáról."

Tipp! Szépségkirálynő-jelöltek fehérneműben. Kattints a galériáért!


Durván változtatsz a külsődön

Az esküvője napján mindenki szeretne olyan gyönyörű lenni, mint még soha. Mielőtt elkezdenéd magad teljesen átalakítani, olvasd el szakértőnk tanácsát, aki inkább apróbb finomításokat javasol. "Kevés szó esik az esküvők alkalmával a vőlegényről. Nem szabad elfelejteni, hogy a vőlegény azt a lányt szeretné elvenni feleségül, akit megkért!"

Leégsz a szoliban az esküvő előtt

Nincs is annál borzalmasabb, amikor a fess vőlegény mellett a szoláriumban rákvörösre pirult menyasszony próbálja leplezni a leplezhetetlent. Az ara ragyogó szépségének alapja a gyönyörű bőr, amelyet hónapokkal az esküvő előtt érdemes előkészíteni. "A tökéletes, jól hidratált, sima bőr elérése érdekében az esküvő előtt két-három hónappal szükséges lehet a bőrünket kozmetikussal kezeltetni. Egyszer, körülbelül egy hónappal az esküvő előtt, csináltassunk próbasminket. A nagy nap előtt két nappal, szintén kozmetikussal érdemes a szemöldök vonalát kialakíttatni, a szempillákat dúsíttatni, vagy tartósan megfestetni. Szintén fontos lehet a test egyéb részeinek szőrtelenítése. Szoláriumba - a szertartás hetében - már nem ajánlott menni!"

Sárgának tűnnek a fogaid a rossz árnyalatú rúzs miatt

Hiába adtál ki pénzt az esküvő előtt fogfehérítésre, ha a rúzs árnyalata miatt sárgásnak tűnnek a fogaid. A jó szakember azonban pontosan tudja, milyen színeket érdemes alkalmazni a meleg és a hideg színtípusok esetén. "A mély meleg színek, mint narancsos barna, mahagóni, vörös csokoládé árnyalat, kiemelheti a dús és szép ajkat, gyönyörű drámai hatást kelthet, ha csak natúr sminkkel, tusvonallal kombináljuk! Vigyázat! Csak a tökéletesen megrajzolt ajakfestés éri el a kívánt hatást! A szín megválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy egyes árnyalatok optikailag sárgíthatják a fogak színét" - mondja szakértőnk, aki a Life.hu szakértői oldalán várja a menyasszonyok kérdéseit, hogy személyre szabottan válaszolhasson nekik.

Thinkstock
Thinkstock

A dekoltázsod és az az arcbőröd között két árnyalatnyi a különbség

Egy menyasszony nem engedheti meg magának, hogy az arca két árnyalattal sötétebb színben tündököljön, mint a füle vagy a nyaka, amelyek ráadásul ki is pirulhatnak a nagy izgalomban. "Ne felejtsük el, hogy ha alapozót használunk, és az kicsit is eltér a bőr természetes árnyalatától, akkor azt alkalmazzuk a dekoltázs teljes területén, beleértve a nyakat, és a fülek mögötti területet is" - tanácsolja Andrea.

Tipp! Ilyen egy tökéletes test. Kattints a galériáért!



Nem érdekelnek a fényviszonyok

A sminkelés szempontjából nagyon fontos, hogy milyen fényviszonyok is lesznek az esküvőn vagy a fotózáson. "A helyszín megvilágítása, esetleg a természetes nappali fény, meghatározza a látványt, ezért figyelembe kell venni a smink elkészítésénél. Fontos, hogy a délelőtti sminket lehetőleg igazítsuk este az akkor aktuális fényekhez" - tanácsolja Andrea. Éppen ezért a fényviszonyokra utaló információt semmiképp se hallgasd el a sminkesed elől.

Túl erősre kéred a sminked

A fényképek kívánják a kicsit erősebb sminket, abból viszont semmi jó nem sül ki, ha nagyon ráerősítesz a vonásokra. "Ha a sminkes a megfelelő sminkanyagot választja, akkor az a fotón is szépen látható lesz. Vannak olyan pigmentek, melyeknek a fényvisszaverő képessége képes visszaadni a kívánt hatást akkor is, ha nem tűnik túlsminkeltnek a menyasszony. Ezek azok az anyagok és technikák, melyeket egy jól képzett sminkes ismer és alkalmaz a munkája során."

Thinkstock
Thinkstock

Túlságosan divatos akarsz lenni

Amikor előkerülnek a szüleid esküvői képei, te is döbbenten nézed, hogyan választhatott az anyukád ilyen förtelmes ruhát, miért daueroltatta be ennyire az amúgy gyönyörű haját vagy mi ez a lehetetlen smink rajta. Amellett, hogy a smink elkészítőjének figyelembe kell vennie a ruha, a frizura és a szertartás díszítő elemeinek összhangját, nem szabad elfeledkeznie a legfontosabbról. "Az időtlen szépség kialakítása elengedhetetlenül fontos azért, hogy az évek múlva elővett fotókon is a menyasszony szépségét, a tisztaságot sugalló megjelenését, a meghitt pillanatokat idézze fel" - mondja Pintér Andrea, majd hozzáteszi. "Érdemes kerülni az extrém megjelenést, és inkább a természetes szépség hangsúlyozását részesíteni előnyben. A semleges színek használata a legbiztonságosabb megoldás, mely azt az eredményt célozza, hogy úgy tűnjön, a menyasszony szépsége a természet ajándéka. Sminkesként ezt a szépségét csupán keretbe foglaljuk, kiemeljük." Ha igazán különleges és kifinomult megjelenést szeretnél, érdemes olyan szakembert keresned, aki az úgynevezett air-brush technikát alkalmazza. "Ez semmihez sem fogható finom, lágy és kellemesen könnyed eredményt nyújt."

Tipp! Szoknyában parádéztak az énekes fiúk. Kattints a galériáért!


Tudj meg mindent már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.